PREDSTAVLjANjE MLADIH TALENATA BIJELjINE: DAN SA NEKIMA OD NAJBOLjIH


Gradska uprava grada Bijeljine organizuje manifestaciju koja će biti održana u Centru za kulturu u četvrtak, 16. maja, sa početkom u 12 časova. Ovaj događaj, pod nazivom, ,,Dan sa nekima od najboljih“, promovisaće mlade talente, buduće naučnike, umjetnike i sportiste. Treba naglasiti da ništa dostojnije ne predstavlja jedan grad od njegovih talenata, koji na najbolji način, pored predstavljanja svog talenta, promovišu i svoj grad i svoju zemlju.
 
-Cilj nam je da promovišemo mlade našeg grada, srednjoškolce i studente starosti od 15 do 30 godina, da javnost sazna kakve sve sjajne talentovane djevojke i mladiće imamo tu među nama, ističe Ljubica Mlađenović, šefica Odsjeka za obrazovanje, nauku, porodičnu i dječiju zaštitu, mlade i nevladine organizacije pri Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Bijeljine. Predstavljanje mladih talenata Gradska uprava organizuje po prvi put, a javnosti će se predstaviti mladi koji su u svom okruženju prepoznati kao uzori drugima zbog svojih znanja, talenata i zalaganja, a to su Milan Josić, Katarina Marić, Jelena Tomić, Vojislav Durmanović, Vanja Mićić, Pavle Mitrović, Jovan Katanić, Ivana Pjetlović, Lazar Latos i Đorđe Perić.
 
-Javnosti će biti predstavljeno ovo desetoro mladih talenata koji su postigli zapažene rezultate iz oblasti nauke, muzike i sporta. Žao mi je što se zbog odsutnosti ovaj put neće prestaviti Dragan Marković i Neđica Mijajlović, ali njih, kao i druge mlade talente našeg grada, predstavićemo uskoro, jer nećemo stati na samo jednom organizovanju ovakvog događaja. Želim da na ovaj način dam mogućnost i drugim mladim ljudima koje ne znam, da se jave i da organizujemo ponovo ovakvo druženje, kaže Ljubica Mlađenović koja će voditi program, a koja je i organizator cijelog događaja.
 
U Gradskoj upravi grada Bijeljine nadaju se da će ovaj događaj imati efekte, a neki od njih su i da se uvidi da postoje mladi ljudi koji nisu eksponirani, ali postižu izvanredne rezultate.