POČELA ISPLATA PODRŠKE ZA NOVOROĐENČAD I SUBVENCIJA ZA VRTIĆE :: Semberija INFO ::

 

POČELA ISPLATA PODRŠKE ZA NOVOROĐENČAD I SUBVENCIJA ZA VRTIĆE


Gradska uprava je započela isplatu mjesečnih subvencija za djecu koja pohađaju privatne vrtiće, kao i finansijske podrške roditeljima novorođenčadi. Do sada su isplaćena sredstva za 48 porodica koje su dobile prinovu, kao i za 329 djece iz tri vrtića u ukupnom iznosu od 20.500 konvertibilnih maraka. U narednim danima uslijediće isplata subvencija i za preostale vrtićke mališane, u skladu sa dostavom dokumentacije. Ukupno je za subvencije prijavljeno oko hiljadu djece iz privatnih predškolskih ustanova i u planu je da se za subvencionisanje njihovog boravka u vrtićima izdvoji 130.000 konvertibilnih maraka, kao i 100.000 KM za roditelje novorođenčadi.

- Sva djeca treba da imaju što ravnopravniji položaj, bilo da pohađaju privatne ili državne vrtiće. Isplata subvencija za svu vrtićku djecu biće završena u roku od nekoliko dana i još jednom zahvaljujemo roditeljima i vrtićima na saradnji, a isplata podrške roditeljima beba se vrši u skladu sa dostavom zahtjeva – poručeno je iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović će u narednom periodu nastaviti s posjetama predškolskim ustanovama, kako bi bile razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje, a naredni vrtić koji će posjetiti biće „Štrumfograd“.