KRATKOROČNO PAMĆENjE BIJELjINSKIH POLITIKANATA :: Semberija INFO ::

 

KRATKOROČNO PAMĆENjE BIJELjINSKIH POLITIKANATA


Klasično politikanstvo Miroslava Milovanovića, zarad pokušaja dobijanja jeftinih političkih poena, ponovo je na bijeljinskoj političkoj sceni. Ovoga puta zahvaljujući krađi inicijative od odbornika PDP‐a Slaviše Markovića.
 
Milovanoviću, građani ipak malo duže pamte, a mi Vas podsjećamo da je Marković u septembru 2020. godine, na 39. sjednici Skupštine grada Bijeljina, predložio da se sufinansiranje asfaltiranja lokalnih puteva sa 30% učešća građana smanji na 10% učešća, kako bi svi građani imali mogućnost dobijanja asfalta u 21. vijeku i drugih infrastrukturnih projekata u kojima učestvuju građani.
 
Ovaj prijedlog nije podržan, čak nije uvršten ni u dnevni red, jer je samo pet odbornika glasalo „za“(odbornici PDP i SDS).
 
Prije godinu dana skupštinska većina predvođena SNSD-om, uključujući tadašnjeg i aktuelnog predsjednika Skupštine Aleksandra Đurđevića, nije usvojila ovaj prijedlog, a sada skupštinska većina predvođena opet SNSD-om, predlaže ovu istu inicijativu. Malo je to licemjerno, zar ne?
 
A da Milovanović ne poznaje funkcionisanje Gradske uprave i Skupštine grada dokaz je i to da poziva Gradonačelnika da izvadi inicijativu iz ladice i usvoji je.
 
Gradonačelnik sa navedenom odlukom nema ništa, osim što je može kao i svaki odbornik pripremiti i proslijediti skupštini na usvajanje.
 
Ovu odluku usvaja Skupština grada i može je podnijeti svaki odbornik, pa i Miroslav Milovanović, a skupštinska većina je usvaja. Sve je to dokaz da pojedinci ne poznaju način funkcionisanja gradske uprave i skupštine grada.