EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI 2021 – „20ka ZA ZDRAVLjE“ :: Semberija INFO ::

 

EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI 2021 – „20ka ZA ZDRAVLjE“


U okviru obilježavanja „Evropske sedmice urbane mobilnosti 2021“ u Bijeljini je u nedjelju, 19. septembra 2021. godine organizovana biciklistička vožnja pod motom "20ka za zdravlje". Rekreativna vožnja u ukupnoj dužini 20 kilometara vozila se od Mosta prijateljstva (kod Policijske stanice 1) do kampa UG "Eko put". Preko 200 građana Bijeljine je učestvovalo na vožnji koju je organizovala Gradska uprava Grada Bijeljina, BK „BN cycling team“ i brojni drugi.



Ljudi okupljeni oko Biciklističkog kluba "BN cycling team" ulažu velike napore na popularisanju vožnje bicikla. Za ove entuzijaste biciklizam je više od sporta – za njih je bicikl simbol posebnog načina života. Dragiša Jović, najpoznatije lice Biciklističkog kluba "BN cycling team"  nije krio zadovoljstvo zbog pojavljivanja velikog broja građana Bijeljine, istovremeno ostajući tajanstven po pitanju budućih aktivnosti.

-Ne bih da odajem baš mnogo tajni ali mogu reći da imamo podršku Gradske uprave zahvaljujući kojoj ćemo uskoro dobiti nove biciklističke staze u gradu. „BN cycling team“ je mlad klub, imamo oko 60 članova od kojih je 12 licenciranih takmičara koji voze ozbiljne trke. Naša želja je da imamo što više mladih vozača, uz napomenu da ne moraju svi biti profesionalni biciklisti. Dovoljno je da žele iz posebne perspektive vidjeti sve ljepote ovog grada, naših sela, divinih pejzaža, a bicikl zaista nudi jedno takvo iskustvo“, rekao je Dragiša za „Semberija INFO“.



Zadovoljstvo odzivom građana nije krila ni Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina.

-Vjerujem da su prošlogodišnji učesnici u svojoj okolini proširili dobre vijesti i pobudili interesovanje za biciklijadu čijem startu upravo prisustvujemo. Imaćemo još niz aktivnosti do srijede kada se završava Evropska sedmica mobilnosti 2021. Uglavnom će to biti događaji na otvorenom, jer promovišemo zdraviji život, aktivne načine kretanja i zaštitu životne sredine“, rekla je Todorović .

„20ka za zdravlje“ je bila jedinstvena prilika za ljubitelje bicikala da provedu slobodno vrijeme na otvorenom, sa porodicom, među prijateljima. Ako je suditi po izjavama organizatora, ovakvih prilika za druženje bi u skorijoj budućnosti moglo biti mnogo više.


Semberija info - I. Gutić