ZAHVALNOST UČESNICIMA AKCIJE „APRIL - MJESEC ČISTOĆE“ :: Semberija INFO ::

 

ZAHVALNOST UČESNICIMA AKCIJE „APRIL - MJESEC ČISTOĆE“


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas zahvalnice za 25 udruženja, preduzeća, ustanova i pojedinaca koji su doprinijelu uspješnom odvijanju akcije „April – mjesec čistoće“. April mjesec je tradicionalno bio ispunjen brojnim ekološkim aktivnostima, među kojima su bile čišćenje deponija, sađenje novih sadnica drveća, ali i brojne edukativne i promotivne aktivnosti u kojima su učestvovala djeca vrtićkog uzrasta, djeca sa posebnim potrebama i srednjoškolci, kao i članovi nevladinih organizacija i sportskih klubova, s ciljem podizanja svijesti o potrebi zaštite životne sredine i zdravog načina života.

- Ova akcija se pokazala kao dobar način za buđenje svijesti kod naših sugrađana o značaju zaštite životne sredine, a cilj nam je da naš Grad zajedničkim snagama čuvamo i sređujemo svakog mjeseca, a ne samo u aprilu. Broj divljih deponija smo u proteklih nekoliko godina smanjili sa 60 na 20, a nastojimo da ih uklonimo u potpunosti .

- naveo je, između ostalog, ovom prilikom gradonačelnik Mićić, dodajući da su proteklih dana oprane i gradske ulice.

Glavni nosilac akcije „April – mjesec čistoće“ tradicionalno je Odjeljenja komunalne policije čiji načelnik Ratomir Draganić se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u proljetnom sređivanju Grada, napominjući da su ostvarene sve planirane aktivnosti, sem dvije aktivnosti koje su odgođene zbog nevremena. 

- Zbog kiše smo morali da odgodimo eko-izlet za djecu koji smo planirali u saradnji sa Planinarskim društvom „Majevica“ i čišćenje kanala Dašnica u saradnji sa Kajak kanu rafting klubom i Sportskim ribolovnim udruženjem „Riba“. Posebno nam je zadovoljstvo što je veliki broj organizacija, udruženja i sportskih klubova učestvovao u ovogodišnjoj akciji što je potvrda da imamo široku podršku u našim naporima da očuvamo čistoću u Semberiji - istakao je načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

Tokom aprila, članovi Auto-kluba „Bradrhud“ (Brotherhood) koji su dobili zemljište na raspolaganje od Auto-moto saveza Republike Srpske, uz pomoć omladinaca političkih stranaka očistili su divlju deponiju u naselju Bukreš, najavivši da imaju ideju da na ovom prostoru naprave mini auto-park, gdje bi mogli da se okupljaju ljubitelji motocikala i automobila.

- Uskoro će mini auto-park biti gotov, a to će biti novo mjesto za druženje svih sugrađana - najavio je predsjednik auto-kluba „Bradrhud“ Nemanja Bokarić.



Zahvalnice su dobili:
- Sportsko ribolovno društvo „Riba“ Bijeljina
- Dnevni centar za djecu u riziku, Centar za socijalni rad Bijeljina
- Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina
- Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina
- Udruženje za zaštitu životinja „Aska“ Bijeljina
- Učenici-volonteri Poljoprivredne i medicinske škole Bijeljina
- Planinarsko ekološko društvo „Majevica“ Bijeljina
- Kajak kanu rafting klub Bijeljina
- NVO „Nada“ Bijeljina
- „Semberija transport“ Bijeljina
- Pozorištance „Maslačak“ Bijeljina
- Udruženje građana „Otaharin“ Bijeljina
- AD „Komunalac“ Bijeljina
- DOO „Dule-trgotrans“ Dvorovi
- Mikrokreditna fondacija  MI-BOSPO
- DOO „Sanitacija“ Bijeljina
- Ekološko udruženje „EKO PUT“ Bijeljina
- Ženski manastir Svetog Arhangela Gavrila u Gornjem Dragaljevcu
- Auto-klub „Brotherhood“ Bijeljina
- Karate klub „UNSU“ Bijeljina
- Tekvondo klub „JOPA“ Bijeljina
- Odbojkaški klub „Radnik“ Bijeljina
- Velinka Vuletić, fitnes trener
- Fudbalski klub „Radnik“ Bijeljina
- Atletski klub „Akademac“ Bijeljina