GRAD I „PUTEVI SRPSKE“ ZAJEDNO NA POBOLjŠANjU BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA :: Semberija INFO ::

 

GRAD I „PUTEVI SRPSKE“ ZAJEDNO NA POBOLjŠANjU BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA


„Putevi Srpske“ će uložiti sredstva u dva infrastrukturna projekta na području Grada Bijeljina s ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja, najavljeno je nakon današnjeg razgovora gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa vršiocem dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Srpske“ Nenadom Nešićem. Ovogodišnji projekti za koje je postignut dogovor o realizaciji su na skretanju sa magistralnog puta prema Brčkom u Donjem Dragaljevcu, kao i na dijelu obilaznice oko Bijeljine gdje će biti građena treća isključna traka. Razgovarano je i o izgradnji kružne raskrsnice kod Poslovno-industrijske zone 2 koja je potrebna za bezbjedan izlazak, odnosno, ulazak u Zonu, a koja bi, takođe, trebalo da bude i veza urbanog područja Bijeljine sa budućim auto-putem.
 
-  Nadležnosti za izgradnju na magistralnim i regionalnim putevima su podijeljene: projekat i rješavanje imovinskih odnosa obezbjeđuje lokalna uprava, a radove izvode „Putevi Srpske“. Grad Bijeljina već ima idejno rješenje ove kružne raskrsnice, a očekujemo da „Putevi“ u svoj plan aktivnosti stave i izgradnju raskrsnice kod Zone 2 – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.
 
- Od tri problema o kojima smo danas razgovarali, ove godine ćemo riješiti dva, a za izgradnju kružne raskrsnice dogovorili smo se da zaključimo sporazum kojim će biti određena prava i obaveze Grada Bijeljina i „Puteva Srpske“ – najavio je Nešić.
 
Prema njegovim riječima, prema postojećem idejnom rješenju, izgradnja kružne raskrsnice bi mogla da košta oko milion konvertibilnih maraka.
 
Na sastanku je zaključeno da je stanje putne infrastrukture na zadovoljavajućem nivou, a da će „Putevi Srpske“ nastojati da ga unaprijede.
 
Gradonačelnik Mićić je sa direktorom „Puteva“ i saradnicima, nakon sastanka u Gradskoj upravi, posjetio lokacije o kojim je razgovarano.