MALIŠANI VRTIĆA ,,ČIKA JOVA ZMAJ'' OBILjEŽILI VRBICU


Mališani Javne ustanove Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj'' obilježili su Lazarevu subotu defileom kroz centar grada, a nakon prisustvovanja liturgiji u Hramu Svetog Đorđa, uputili su se ka trgu gdje je obavljena molitva.
 
,,Želimo da pokažemo roditeljima i građanima Bijeljine da vrtić nije samo mjesto u kojem vaspitači čuvaju djecu, nego prostor u kojem se odvija ozbiljan vaspitno-obrazovni rad. Danas se okupilo 130 mališana sa roditeljima, a nakon molitve na trgu svi ćemo krenuti u Centar za kulturu gdje će djeca na priredbi prikazati sve što su naučili tokom vremena provedenog u obdaništu'', rekao je direktor Vrtića ,,Čika Jova zmaj'' Slaviša Vujanović.

 
Radica Obrenović došla je na gradski trg sa kćerkom Kalinom, kako bi vidjeli malu poznanicu Lenku, koja učestvuje u programu.
 
,,Naša komšinica Lenka, koja ide u vrtić, mnogo se radovala današnjem danu, a mi smo došli da vidimo ono što je pripremila sa drugarima, da je podržimo. Kalina će krenuti u vrtić u septembru, obožava djecu, i uživala je u ovom danu'', istakla je Obrenovićeva.


 
Srpska pravoslavna crkva obilježava Lazarevu subotu ili Vrbicu u znak sjećanja na Hristov ulazak u Jerusalim i Lazarevo uskrsnuće. U crkvi je to veseli dječiji praznik jer je Hristos, prema Jevanđelju, ulazeći u Jerusalim rekao: Pustite djecu meni, jer takvih je Carstvo nebesko''.

Semberija info