BIJELjINA: PRIVEDENO JEDNO LICE KOJE JE POVRIJEDILO VIŠE LICA NA SAVSKOJ REGATI :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: PRIVEDENO JEDNO LICE KOJE JE POVRIJEDILO VIŠE LICA NA SAVSKOJ REGATI


Prilikom održavanja Savske regate u mjestu Rača, kod Bijeljine koja je održana u nedjelju, 01.08.2021. godine došlo je došlo je narušavanja javnog reda i mira u većem obimu od strane više lica, te je tom prilikom od strane jednog lica koje je koristilo hladno oružje – mačetu povrijeđeno više lica. Nijedno lice nije životno ugrođeno, ali se više lica medicinski zbrinuto u Medicinskom centru Bijeljina.
 
Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, službenici aktivno su sprječavani u primjeni svojih policijskih ovlaćenja i tom prilikom su bili prinuđeni da upotrebe sredstva sile. Od strane policijskih službenika slobode je lišeno lice G.Đ. koji je  identifikovan kao jedan od učesnika događaja, dok se za drugima učesnicima intezivno traga. Većina lica je pobjegla sa lica mjesta, kako kopnenim, tako i vodenim putem.
 
O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „ Izazivanje opšte opasnosti“. U toku je rad na prikupljanju svih potrebnih činjenica i dokaza,  kao i na identifikovanju svih lica koja su učestovala u navdenom događaju.
 
 
 PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE
Aleksandra Marić