Pokloni osnovcima u Kojčinovcu: Akcija ozelenjavanja :: Semberija INFO ::

 

Pokloni osnovcima u Kojčinovcu: Akcija ozelenjavanja


Područnom odjeljenju Osnovne škole „Meša Selimović“ u Kojčinovcu gradonačelnik Mićo Mićić uručio je deset sadnica javora, što je još jedna akcija ozelenjavanja u okviru akcije „April, mjesec čistoće“. 

- Pored ozelenjavanja školskih dvorišta, cilj nam je da se djeca što više obrazuju o značaju zaštite životne sredine i da nauče da čuvaju drveće - naveo je gradonačelnik Bijeljine.

- Dobili smo informaciju da se u ovoj školi povećava broj učenika i zato smo je odabrali da je posjetimo tokom akcije „April, mjesec čistoće“. Nadamo se da ćemo na ovaj način probuditi svijest kod najmlađih o zaštiti ekologije - naveo je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

Ovom prilikom službenici  gradskog Odjeljenja komunalne policije su učenicima održali predavanje o ekologiji, a članovi Udruženja ribolovaca „Riba“ iz oblasti zaštite voda. 

Učenicima su podjeljeni i leci „April - mjesec čistoće“, propagandni materijal o značaju čistih voda, kao i 20 članskih karata za sportske ribolovce do 14 godina, a najbolja učenica u ovom područnom odjeljenju dobila je štap za pecanje.

Slične edukativne aktivnosti sprovedene su danas i u OŠ „Jovan Dučić“ u Patkovači, a sutra će biti održane u još tri  škole - OŠ „Vuk Karadžić“ na Ledincima, OŠ „Knez Ivo od Semberije“ u Koviljušama i OŠ „Petar Kočić“ u Brocu.