Komunalna policija u akciji :: Semberija INFO ::

 

Komunalna policija u akciji


U Bijeljini su počele aktivnosti u okviru akcije “April -mjesec čistoće”. Ovom akcijom pripadnici Komunalne policije žele da podignu svijest sugrađana o važnosti zaštite životne sredine.
 
Iako je ova akcija počela još prije nekoliko dana sadnjom sadnica drveća u bijeljinskom naselju Koviljuše, zvanično ova akcija je započela na jednom od puteva u blizini grada gdje su komunalni policajci obilaskom terena utvrdili da postoji otpad koji su nemarni građani Bijeljine i okolnih sela bacili u prirodu.
 
Ratomir Draganić, načelnik Odjeljenja komunalne policije, je napomenuo i da se broj divljih deponija u gradu iz godine u godinu smanjuje te da je potrebno učešće svih struktura kako bi se ovaj problem iskorijenio, najavljujući u narednih petnaest dana i akciju čišćenja kanala.
 
Draganić je najavio i brojne aktivnosti do kraja mjeseca, eko-dan, zatim čišćenje planinarske staze, a između ostalog i učešće u internet izazovu kojim bi se Bijeljina priključila ostalim gradovima čišćenja okoline.
 
On je na kraju iskoristio priliku da pohvali omladinu SDS-a koja je nedavno sprovela akciju čišćenja, nevladine organizacije kao I MZ Međaši koji se ovih dana spremaju takođe da sa svojim mještanima pokupesmeće sa glavnog puta.

rtvbn