Draganić: Na području grada je zabranjeno držanje domaćih životinja :: Semberija INFO ::

 

Draganić: Na području grada je zabranjeno držanje domaćih životinja


U Bijeljini je u prethodnoj godini bilo dosta prijava koje se odnose na držanje domaćih životinja u gradu, kažu u Odjeljenju komunalne policije. Na osnovu pravilnika, držanje domaćih životinja zabranjeno je u šest gradskih zona.
 
U Semberiji, poljoprivrednom kraju rijetka su domaćinstva koja u svom dvorištu nemaju neku domaću životinju.
 
To je uobičajeno na seoskom području, ali postavlja se pitanje da li je i za urbanu sredinu.
 
Anketirani građani saglasni su da je ovaj problem sve učestaliji u gradskom području, te ocjenjuju da je za ovakve namjene mnogo prikladnija ruralnija sredina.
 
 U komunalnoj policiji kažu da je zabranjeno držanje domaćih životinja na području grada i to u šest zona.
 
- U stambenim zgradama sa više stanara, mogu se držati dva psa ili tri mačke, isto je i u individualnim stambenim objektima. 2015. godine je donesena je odluka na osnovu koje je zabranjeno držati domaće životinje ušest zona u gradu, osim kućnih ljubimaca koje sampomenuo - kaže Ratomir Draganić, načelnik Odjeljenja komunalne policije Bijeljina. Draganić napominje da je držanje životinja u gradu bila normalna pojava do prije 10 do 15 godina, te da je sada u tom smislu dosta uređenije stanje.
 
- Znam da je u posljednjih 10 do 15 dana bilo sigurno četiri do pet prijava kada je u pitanju držanje domaćih životinja na području grada Bijeljine,pogotovo u dijelovima prema naselju Dvorovi - navodi Draganić.
 
Ukoliko se ustanovi da neko drži domaće životinje u jednoj od šest gradskih zona, izriče mu se mjera upozorenja.
 
 Ako u ostavljenom roku ne ispoštuje nalog, izriču se novčane kazne u iznosu od 100 do 1.000 KM.

RTRS