Na danas održanoj sjednici Savjeta za sport Skupštine Grada Bijeljina razmatrana je samo jedna tačka dnevnog reda Trenutno stanje u sportu u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Na danas održanoj sjednici Savjeta za sport Skupštine Grada Bijeljina razmatrana je samo jedna tačka dnevnog reda Trenutno stanje u sportu u Bijeljini


Uzimajući u obzir činjenicu da su u brojnim sportovima završna takmičenja na samom kraju, i da već ovog vikenda predstoje najbitinji dijelovi takmičarske sezone, a da sportski klubovi u gradu nisu u 2021.godini dobili ništa od sredstava iz budžeta, Savjet je donio zaključak o interventoj uplati sredstava za sport, u iznosu prošlogodišnje isplate iz prvog kvartala za sve klubove, a na osnovu privremenog finansiranja grada koje je bilo na snazi u prvom kvartalu 2021. godine. 

"Morali smo hitno da reagujemo, uvažavajući aktuelno stanje u sportu i činjenicu da je tek juče pokrenuta procedura za raspodjelu sredstava za sport, koja mora trajati duži vremenski period. Svi znamo da je prvi dio godine najvažniji sportskim klubovima, a oni do danas nisu ništa dobili od sredstava. Ne smijemo dozvoliti da naši klubovi ostvare niže rezultate od onih koje zaslužuju, a kamoli da se gase. Znamo i svjesni smo koliko je sportistima i sportskim radnicima bilo teško u prva tri mjeseca ove godine i oni svakako ne treba da trpe štetu nekih proceduralnih problema. Zato smo mi preuzeli odgovornost i donijeli ovu odluku, a nadamo  se i da će gradonačelnik hitno reagovati, te da će naši klubovi dočekati ovaj vikend koliko-toliko relaksirani", rekli su nakon sastanka predstavnici Savjeta za sport.

Sastanku su prisustvovali predstavnici gradskih klubova sa predznakom ,,Radnik", predsjednik Skupštine grada Bijeljina, kao i predstavnici Odjeljenja za društvene djelatnosti gradske uprave. Gradonačelnik nije prisustvovao usljed ranije preuzetih obaveza. 
 
Donošenje redovne Odluke o usvajanju raspodjele sredstava  za sport i fizičku kulturu za 2021. godinu očekuje se u redovnoj proceduri u narednom periodu.

Grad Bijeljina