Elvako donirao računarsku opremu Tehničkoj školi :: Semberija INFO ::

 

Elvako donirao računarsku opremu Tehničkoj školi


Predstavnici kompanije Elvako MetPro Dragan Ljubinković, tehnički direktor, i Lana Milošević, marketing menadžer, sa saradnicima su posjetili 12. aprila 2021. godine Tehničku školu i donirali pet računara.

Donacija je uslijedila nakon zahtjeva Škole za tehničku podršku u obnavljanju računarske opreme u kabinetu za programiranje i time je nastavljena odlična dosadašnja saradnja sa ovom kompanijom, u kojoj učenici uspješno obavljaju stručnu praksu, a danas je u njoj zaposleno  čak deset bivših učenika. 



Opremanje svih kabineta novom računarskom opremom realizuje se iz vlastitih sredstava i dijelom donacijama firmi sa kojima Škola sarađuje u realizaciji praktične nastave u privredi. Nova oprema za kabinet programiranja poboljšaće uslove za odvijanje nastave ovog predmeta, iz kog su đaci od 2004. godine do danas najbolji na takmičenjima svih nivoa u Republici Srpskoj, učesnici Bosanskohercegovačke olimpijade iz informatike, a dvaput su bili i predstavnici Bosne i Hercegovine na svjetskim olimpijadama iz informatike. Za dosadašnje uspjehe u radu sa mladim programerima profesorka Nada Vasiljević nagrađena je najvećim priznanjem u prosvjeti - Svetosavskom nagradom za 2020. godinu, koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Semberija info