​BIJELjINA DOBILA PREDSTAVNIKE! :: Semberija INFO ::

 

​BIJELjINA DOBILA PREDSTAVNIKE!


Manifestacija „Ritam Evrope“ za područje Republike Srpske planirana je za septembar mjesec 2021. godine u Loparama. Do septembra će biti završene sve pripreme za ovu veliku smotru mladih muzičkih talenata na kojoj će se predstaviti mladi iz 15 gradova Republike Srpske.

Direktor programa, Igor Karadarević i umjetnički direktor festivala, Miloš Marković danas su u zgradi Gradske uprave upoznali gradonačelnika Ljubišu Petrovića sa grupom od petero mladih koji će predstavljati Grad Bijeljinu na takmičenju u Loparama.

- Izuzetno smo zadovoljni brojem djece koja su se prijavila na audiciju kao i vještinama i talentom kojima su nam se predstavili. Izabrana grupa je jako talentovana i predstavljaće Bijeljinu pjesmom „Bones“ koja je predstavljala Bugarsku na Evroviziji 2018. Vjerujem da će oni na najbolji način predstaviti svoj grad,“ rekao je Igor Karadarević.

Danilo Simić, sedamnaestogodišnji učenik Gimnazije „Filip Višnjić“ će, zajedno sa još četvero mladih predstavljati Bijeljinu na ovogodišnjem „Ritmu Evrope“. Ističe da je dobro što se veliki broj mladih ohrabrio prijaviti na audiciju za predstavnika Grada Bijeljina. Konkurencija na audiciji je bila izraženija u odnosu na prethodni ciklus takmičenja iz 2020. godine.

-Za pjesmu znam od kada znam za sebe. Prošle godine sam učestvovao na ovom festivalu i jako sam zadovoljan da mi se ukazala prilika da ponovim jedno sjajno iskustvo,“ rekao je Danilo Simić.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je izrazio zadovoljstvo danas predstavljenim uspjesima bijeljinske omladine oslovivši ih kulturnim ambasadorima grada.

- "Ritam Evrope“, popularna „mala Evrovizija“ povezuje mlade ljude na način da oni kroz međusobna prijateljstva unapređuju kvalitet svog rada, stvaralaštva i talenta. Za takve projekte će Gradska uprava uvijek imati sluha, zaključio je Gradonačelnik.

​Semberija info - I. Gutić