Grad Bijeljina, čestitka povodom Dana Roma :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina, čestitka povodom Dana Roma


Povodom Svjetskog dana Roma, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je građanima romske nacionalnosti uputio čestitku u kojoj se ističe:

Povodom Svjetskog dana Roma, romskoj zajednici u Gradu Bijeljina upućujem srdačne čestike i želje da se na ovaj dan podsjetimo na važnost očuvanja kulturnog bogatstva i raznolikosti u Semberiji, čemu važan doprinos daju romska kultura i tradicija.

Dan Roma je i prilika da se podsjetimo da Grad Bijeljina čini velike napore da sugrađani romske nacionalnosti, pogotovo oni socijalno najugroženiji, dobiju uslove za život kakve imaju i ostali građani i da se na što ravnopravnijim osnovama uključe u društveni život naše lokalne zajednice. Vjerujemo da svi ljudi, bez obzira na nacionalnost, zaslužuju iste mogućnosti da se obrazuju, privređuju i, u cjelini, žive životom kakav priliči savremenom dobu. Zato, u saradnji sa organizacijama koje okupljaju ili su posvećene unapređenju položaja Roma, lokalna uprava godinama sprovodi niz socijalnih programa – od podrške obrazovanju i zaposlenju do izgradnje stambenih jedinica za socijalno najugroženije romske porodice. Opredijeljeni smo da nastavimo sa takvom politikom, jer želimo da Semberija bude primjer tolerancije, ravnopravnosti i solidarnosti.

Srećan Dan Roma!

GRADONAČELNIK

Ljubiša Petrović