DANAS NAJVIŠE NOVOZARAŽENIH U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

DANAS NAJVIŠE NOVOZARAŽENIH U BIJELjINI


U Bolnici „Sveti vračevi“ danas je izvršena primopredaja medicinske opreme i drugih medicinskih materijala koju je preko republičkog Štaba za vanredne situacije donirala Vlade Republike Srpske. Najznačajnija stavka danas uručene donacije se odnosi na sedam respiratora koji će u trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji biti od velike pomoći zdravstvenim radnicima bijeljinske bolnice i stanovnicima Semberije.

Pomoćnica direktora Bolnice za medicinske  poslove, prim. dr Nela Mitrović  naglasila je zadovoljavajući nivo tehničke opremljenosti Kovid bolnice u Bijeljini apelujući istovremeno na odgovornost svih nas.



-Epidemiološka slika Bijeljine je teška. Danas nosimo neslavni epitet rekordera novozaraženih u Republici Srpskoj. Bijeljina danas ima 55 novih pacijenata koji su pozitivni na korona virus! Banja Luka 53! U našoj Kovid bolnici je hospitalizovano 95 pacijenata. Od tog broja 54 pacijenta su na kiseoničkoj potpori a 24 su na respiratorima. Najuočljivija karakteristika trenutnog talasa epidemije jeste povećan stepen oboljevanja mlađih osoba, kod kojih veoma često konstatujemo brz razvoj bolesti,“ istakla je dr Mitrović.

Semberija info