PREKINUTA TEMATSKA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA: NASTAVAK SJEDNICE ZA DVIJE NEDJELjE? :: Semberija INFO ::

 

PREKINUTA TEMATSKA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA: NASTAVAK SJEDNICE ZA DVIJE NEDJELjE?


Tematska sjednica Skupštine grada, prekinuta je nakon prve tačke dnevnog reda, jer, kako je predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević rekao, „Skupština je na osnovu člana 100 Poslovnika o radu donijela odluku da se zasijedanje prekine i da će se o nastavku zasijedanja odbornici blagovremeno dogovoriti. Razlog prekida je napuštanje sjednice od strane gradonačelnika Ljubiše Petrovića zbog odlaska na vanrednu sjednicu Skupštine akcionara AD „Komunalac“. Nakon prve tačke dnevnog reda, koja se odnosila na Informaciju o stepenu realizacije projekata izgradnje autobuske stanice, sportske sale, auto puta Beograd-Bijeljina-Banja Luka, izgradnje sistema za zaštitu od poplava (Drinski nasip), gasifikaciji grada Bijeljina i uređenju kanala Dašnica kroz gradsko područje, uslijedila je pauza od pola sata, odnosno do 13 časova, kako bi se pojavio i gradonačelnik Petrović. S obzirom da se gradonačelnik nije pojavio do tog vremena, sjednica je prekinuta.

-Nastavak sjednice bi, u skladu sa Poslovnikom o radu, trebao biti u narednih 15 dana. Prvu tačku dnevnog smo već izglasali, na narednoj ćemo nastaviti sa Informacijom o stepenu realizacije izgradnje radionica za potrebe praktične nastave u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, sanaciji i rekonstrukciji Sokolskog doma, studentskog doma, o projektu navodnjavanja u Semberiji, izgradnji Vatrogasnog doma, te podršci za preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u regulisanju kreditnih obaveza preba EBRD, kao i o statusu preduzeća AD „Grad“ , rekao je Petrović i istakao da će uslijediti zaključci koji će se odnositi na sve tačke dnevnog reda tematske sjednice. Uprkos prekidu sjednice, pojavio se gradonačelnik Ljubiša Petrović uz obrazloženje da je upravo završena sjednica Skupštine akcionara u AD „Komunalac“, te da je to razlog njegovog kašnjenja.

-Na sjednici su bili izvjestioci Gradske uprave po svim tačkama dnevnog reda, tako da ne vidim razlog prekida sjednice. Ono što moram istaći da su informacije za sjednicu bile oskudne, jer se mnogo toga u prethodnom periodu završavalo usmenim putem, kao npr. o gasifikaciji, o eksproprijaciji, sanaciji Sokolskog doma i td., a u prethodnom periodu je bilo i mnogo „praznih“ obećanja. Ne želim da komentarišem prekid sjednice, ali odgovorno kažem da će detalji o svim projektima biti dostupni javnosti“, rekao je Petrović i naglasio da neće dozvoliti da se narodnim novcem „peglaju“ usmeni dogovori iz prethodnih dogovora.

Semberija info