Uručene nagrade na Danima komedije :: Semberija INFO ::

 

Uručene nagrade na Danima komedije


Posljednje takmičarske večeri festivala "Dani komedije" u Bijeljini dodijeljene su i nagrade. Po ocjeni žiria najbolji glumac bijeljinskog festivala je Branimir Brstina, najbolja glumica je Sloboda Mićalović Ćetković, dok je priznanje za najbolju predstavu dobila “Generalna proba samoubistva”.
 
U Centru za kulturu u Bijeljini, odigrana je posljednja predstava u takmičarskom dijelu ovogodišnjih Dana komedije. Riječ je o predstavi "Šećer je sitan, osim kada je kocka", Teatra na brdu, a glavne uloge tumače Sloboda Mićalović Ćetković, Andrija Milošević, Viktor Savić i Aleksandra Tomić.
 
- Predstava"Šećer je sitan, osim kad je kocka", rađena je po istoimenom komadu Nikole Pejakovića. Komad je komična studija bračnih odnosa, bračni portret u kome svako može da prepozna sebe i svoju bračnu situaciju.
 
Ovo je isječak iz života jednog bračnog para sa Banovog brda, koji slika njihove turbulentne odnose sa prijateljima, kumovima, komšijama, kao međusobne svađe i mirenja - rekao je glumac Viktor Savić, navodeći da je ponosan na popularnost predstave i zainteresovanost publike.
 
Sloboda Mićalović Ćetković, koja takođe igra jednu od uloga istakla je da se lijepo i srećno osjeća radeći ovu predstavu, te da joj mnogo znači što je dio ove pozorišne trupe. Andrija Milošević, jedan je od osnivača Tetra na brdu, kaže da je ponosan na ovu predstavu kao I na samo osnivanje ovako ozbiljne pozorišne priče.
 
"Dani komedije " završavaju se predstavom "Državni lopov" Teatra "Maslačak" iz Bijeljine, koja će biti odigrana u revijalnom dijelu.
 
BNTV