TEŠKA GODINA ZA MESNU INDUSTRIJU GLOBUS: MNOGO PLANIRANIH DOGAĐAJA JE OTKAZANO :: Semberija INFO ::

 

TEŠKA GODINA ZA MESNU INDUSTRIJU GLOBUS: MNOGO PLANIRANIH DOGAĐAJA JE OTKAZANO


Kompanija „Globus“ DOO prethodnih godina izgradila je imidž hvale vrijednog organizatora različitih manifestacija kojima daje svoj specifični gastronomski pečat. Vjenčanja, punoljetstva, godišnjice... gdje god su se mogli vidjeti njihovi bijeli šatori, bio je znak za besprijekornu organizaciju i pravu domaćinsku trpezu. 
Jedinstvenost poslovne filozofije ove bijeljinske kompanije se ogleda u zatvorenom krugu poslovanja – od polja do trpeze. Proizvodnja stočne hrane, uzgoj goveda, svinja i ovaca, proizvodnja mesa i prerađevina od mesa, te priprema i plasman hrane u vlastitim restoranima i putem ketering službe čine lanac koji je proizveo uspjeh ,,Globusa’’.

- Imamo priliku da uživamo gledajući kako naše mušterije jedu ono što smo u vlastitom aranžmanu uzgojili i pripremili za njih“, kažu u „Globus“ DOO.

S obzirom da je epidemija korona virusa najžešće pogodila uslužni sektor našeg društva izuzetak nije bila ni Mesna industrija „Globus“. Proteklu godinu su radili u otežanim okolnostima, gdje su usljed potrebe za zaštitom zdravlja stanovništva i brojnih ograničenja nadležnih organa, bilježili konstantni pad poslovnih aktivnosti. Veliki broj planiranih događaja za 2020. godinu morao je biti otkazan, a svi predviđeni razvojni projekti kompanije su stavljeni po strani. Pomoć nadležnih organa je dobrodošla, ali nije bila ni izbliza dovoljna da bi se sanirale štete nastale u poslovanju.

- Uprkos teškoj godini za poslovanje, a zahvaljujući široko postavljenoj djelatnosti naše kompanije izbjegli smo opasnost obimnog otpuštanja radnika. Bili smo prisiljeni da otpustimo jedan broj radnika, zaposlenih u našim restoranima i na montaži šatora, ali čuvamo kontakt sa tim ljudima. Mnogo smo ulagali u ljudske resurse i nije nam bilo svejedno ostati bez obučenih i kvalitetnih radnika“, rekao je za „Semberske novine“ Milenko Zupur, direktor „Globus“ DOO.

Oči svih nas, pa i rukovodstva kompanije „Globus“ su uperene u stanje javnog zdravlja i suzbijanje epidemije. Povratak normalnim tokovima života značiće i povratak na staze stare slave bijeljinske industrije mesa.                    
SEMBERSKI SAJAM MESA



Stanovnici Semberije su se navikli na Semberski sajam mesa koji se zadnjih godina svakog novembra održavao u Dvorovima, u organizaciji „Globus“ DOO. Prethodne, 2020. godine, Sajam je održan, ali u prilično otežanim uslovima – tek da se ne bi prekinula tradicija. Zbog epidemioloških mjera zaštite nije bio dozvoljen pristup velikog broja ljubitelja mesa i prerađevina od mesa.

Semberija info - I.Gutić