NIKAD JAČA TRKA „BEOGRAD - BANjA LUKA“ :: Semberija INFO ::

 

NIKAD JAČA TRKA „BEOGRAD - BANjA LUKA“


Ljubiša Petrović, gradonačelnik Grada Bijeljina danas je svojim potpisom potvrdio učešće Grada Bijeljina u organizaciji 15. Međunarodne biciklističke trke „Beograd - Banja Luka“.

Gradonačelnik Petrović je pružio punu podršku ovom sportskom događaju.


-Mi želimo da Bijeljina postane prepoznatljiva kao grad sporta te ćemo raditi sve kako bi popularisali bavljenje sportom naših građana kao i održavanje velikih sportskih manifestacija u našem gradu. Što je takođe jako bitno, ova trka će, u uslovima pandemije korona virusa sigurno imati pozitivan uticaj i na naše turističke kapacitete,“ rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Ovogodišnja trka "Beograd – Banjaluka“ je na programu od 22. do 25. aprila. Učestvovaće ukupno 25 timova sa 175 biciklista koliko je i maksimalan broj koji može da se pojavi na startu prema UCI pravilima. Ovo će bez sumnje biti najjače izdanje trke koja je već četvrtu godinu član prve kategorije Međunarodne biciklističke unije.

Najzvučniji timovi svakako su italijanski Bardijani i Novo Nordisk iz SAD-a, koji u svom sastavu imaju i pobjednike etapa na Điro d'Italija, kao što je Đovani Viskonti. Direktro karavana Vladimir Kuvalja srećan je zbog velikog odziva u prilično nezgodno vrijeme za sport.

- Trudimo se da iz godine u godinu podižemo nivo i na sreću to nam uspijeva. Nijednom timu ne plaćamo dolaske kako to rade najveće trke, svi žele da dođu kod nas na osnovu preporuka i iskustava ostalih, što nam mnogo znači. Osim Italijana i Amerikanaca, dolaze nam ekipe iz Kanade, Paragvaja, Njemačke, Slovenije, Portugala, Kambodže, Kazahstana, Malezije..., a titulu ukupnog pobjednika braniće Jakub Kačmarek iz Poljske,“ rekao je Kuvalja.

Organizatori se nadaju da neće biti potrebe za pomjeranjem termina trke bez obzira na nepovoljnu epidemiološku situaciju. Planirano je da trka počne 22. aprila etapom od Beograda do Šapca. Zatim slijedi etapa Obrenovac - Bijeljina, pa Bijeljina - Vlasenica i najzad, 25. aprila završna etapa Prijedor – Banja Luka.

Semberija info