DDDK „RUDAR“ UGLjEVIK: DAROVANA KRV-SPAŠEN ŽIVOT! :: Semberija INFO ::

 

DDDK „RUDAR“ UGLjEVIK: DAROVANA KRV-SPAŠEN ŽIVOT!


Darovana krv, za članove DDDK „Rudar“ Ugljevik,  nezamjenjiv je osjećaj, jer ovim humanim činom doprinose spašavanju ljudskog života, naglasio je predsjednik DDDK „Rudar“, Milan Marković, koji je do sada 100 puta darivao krv.

-Jutros, 25. marta, organizovali smo se i sopstvenim sredstvima smo obezbijedili autobus, kako bismo doputovali u Bijeljinu da u prostorijama Zavoda za transfuziju Bijeljina,darujemo ovu dragocjenu tečnost. Riječ je o redovnoj martovskoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, a ovogodišnja je za nas posebno značajna zbog pandemije virusa korona, jer znamo da krv koju doniramo, nekome znači novu šansu za život“ kaže Marković i dodaje da je danas u terminu od od 8   do 13 časova, darovano 65 boca krvi.


-Akcija se nastavlja i sutra, 26. marta, a ono što je potrebno istaći je činjenica da u situaciji u kojoj se čovječanstvo nalazi zbog virusa korona, transfuzijsko liječenje mora biti kontinuirano i sigurno. Takođe, mora se uzeti u obzir i da je smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv, kao i da je smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno-zdravstvenih mjera koje se preduzimaju. Hvala dobrovoljnim davaocima krvi DDDK „Rudar“, jer upravo zbog ove činjenice, ova dvodnevna akcija  je još značajnija“, kaže Marković.

Semberija info