VRIJEDNA DONACIJA BIJELjINSKIH ROTARIJANACA DOMU ZDRAVLjA :: Semberija INFO ::

 

VRIJEDNA DONACIJA BIJELjINSKIH ROTARIJANACA DOMU ZDRAVLjA


Rotari klub Bijeljina nastavlja da pomaže i da niže vrijedne donacije. Ovog puta pomoć je usmjerena Domu zdravlja Bijeljina.
 
Situacija oko korona virusa se ne ublažava, te su sredstva koja su donirali itekako dobrodošla ovoj zdravstvenoj ustanovi.
 
-Treći je pik kovida-19 i mislim da će biti najveći. Kao što možete vidjeti, to potvrđuju i mjere koje su donešene i na nivou Republike Srpske. Ono što ovom prilikom želim istaći je to da je u najtežim momentima bitno da imate prijatelje, jer oni kad se jave onda je sve puno lakše“, istakla je direktorica Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin.

 

Navodeći da su bijeljinski rotarijanci veliki prijatelji Doma zdravlja, ona je precizirala vid pomoći kojim su im ovaj put olakšali kako bi efikasnije djeluju u zaštiti zdravlja stanovništva.
 
-Svim ljudima iz Rotari kluba Bijeljina, na čelu sa predsjednicom Vesnom Stevanović, želim da se duboko naklonim i zahvalim za ovu donaciju“, rekla je Danijela Đukin.
 
Donacija sadrži 2000 ampula aminofilina, 10 pulsnih oksimetara, 108 pamučnih plahti, oko 3000 rukavica,  te 250 litara 96-procentnog alkohola koji je, kako je istaknuto, jako skup i teško se nabavlja u ovom vremenu.
 
Vesna Stevanović je podsjetila da Rotari kluba Bijeljina postoji već 18 godina i da je do sada organizovao i realizovao veliki broj akcija, kako u našoj lokalnoj zajednici, tako i u okruženju.
 
-Od prošle godine, otkako nas je ova pošast zadesila, Rotari klub je dao svoj doprinos u ublažavanju i sprečavanju pandemije korona virusa, i to u vidu značajnih donacija. U maju mjesecu 2020. smo od sopstvenih sredstava svih članova Rotari kluba uspjeli da kupimo respirator u vrijednosti od 50 000 konvertibilnih maraka koji smo donirali Bonici ,,Sveti vračevi“ u Bijeljini. Zahvaljujući želji, kao i samoj ideji rotarija koja u prvi plan stavlja služenje lokalnoj zajednici i obavljanje određenih aktivnosti za dobrobit našeg stanovništva, mi smo i danas donirali jednu itekako važnu donaciju Domu zdravlja Bijeljina. U saradnji sa direktoricom Danijelom Đukin i njenim najbližim saradnicama, nabavili smo ono što je njima trenutno najneophodnije“, rekla je predsjednica bijeljinskog Rotari kluba Vesna Stevanović izražavajući zadovoljstvo da rotarijanci svojim trudom i zalaganjem mogu da pomognu kako zdravstvenim radnicima, tako i sugrađanima da imaju kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu uslugu.         

Semberija info