Značajno međunarodno priznanje za Obrazovni centar Cerovac :: Semberija INFO ::

 

Značajno međunarodno priznanje za Obrazovni centar Cerovac


Na regionalnom samitu za preduzetnike ,,300 najboljih”, pod pokroviteljstvom Međunarodnog ekonomskog foruma PERSPEKTIVE, održanom u Dubrovniku, preduzeću iz Trebinja – Obrazovnom centru Cerovac -  dodijeljeno je prestižno priznanje ,,Stvaratelji ya stoljeća” za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi za 2018. godinu

Nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu priznanja i nagrada, koji  čini trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švajcarske dodijelio je nagradu Cerovcu. Cijeli proces izbora laureata odvijao se u više faza, i trajao je od 15. juna prošle godine, kada su potencijalne dobitnike priznanja nominovali članovi, rukovodioci i saradnici organizatora projekta, veliki broj preduzetnika, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, predstavnici akademske zajednice, državne i lokalne institucije sa područja Srednje i Jugoistočne Evrope.

Kriterijimi kojima su  se rukovodili predlagači prilikom donošenja konačne odluke, su opšta prepoznatljivost u javnosti, zalaganja pojedinca i/ili organizacije za razvoj poduzetništva, realizacija konkretnih projekata kojima se  promoviše poduzetništvo i podstiče njegov razvoj, broj članova –preduzetnika kod organizacije (udruženja), te kontinuitet i dužina (tradicija) njenog rada, konkretan materijalni ili nematerijalni doprinos razvoju poduzetništva, doprinos kreativnosti, inovativnosti i obrazovanju poduzetnika, kao i drugi pozitivni atributi i osobine pojedinca i/ili organizacije koji doprinose razvoju poduzetništva.