Gradonačelnika Mićić: Bijeljina Grad sa povoljnim poslovnim okruženjem :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnika Mićić: Bijeljina Grad sa povoljnim poslovnim okruženjem


Grad Bijeljina je u okviru procesa resertifikacije potvrdio status Grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, prema novom izdanju BFC SEE standarda, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić na konferenciji za novinare i istakao da je, prema verifikacionom izvještaju ocjena ispunjenosti BFC SEE kriterijuma 95,67 odsto.
 
-Sa ostvarenih 95.67 od maksimalnih 100 poena, lokalna samouprava je stekla naziv „Povoljno poslovno okruženje” i pravo korišćenja i isticanja zaštićenog znaka Sertifikacije u skladu sa knjigom standarda u naredne tri godine. Gradska uprava nastavlja da čini pomake koji doprinose imidžu Grada, da stvara uslove za otvaranje novih radnih mjesta i ostanak mladih ljudi u na ovim prostorima, rekao je Mićić.
 
Na konferenciji je saopšteno da je u okviru programa za oporavak od poplava, 27. marta potpisan ugovor za sanaciju 12 stambenih jedinica.
 
-Ukupno je planirana sanacija 125 stambenih objekata na području Grada Bijeljina, pri čemu su građevinski radovi u pogledu same sanacije i rekonstrukcije za većinu objekata već u toku. Za sanaciju stambenih jedinica biće utrošeno oko 900. 000 KM, sam projekat sanacije implementiraju Gradska uprava i UNDP BiH, a donatori su EU i Vlada RS, rekao je Mićić. On dodao da se na području Grada grade još 44 nove stambene jedinice za one korisnike čiji objekti su uništeni tokom majskih poplava 2014. godine.
 
-Do sada je završeno i izgrađeno 16 novih objekata, a radovi na preostalih 28 objekata su započeti i intenzivno se odvijaju. Ukupna vrijednost iznosi oko 1, 7 miliona KM, pri čemu Gradska uprava izdvaja oko 220. 000 KM direktnog učešća, a preostali iznos je obezbijedio implementator projekta UNDP BiH preko svojih donatora, prevashodno EU. Pored direktnog učešća, Grad Bijeljina obezbijeđuje sve dozvole, za šta je planirano dodatnih 200. 000 KM, pojasnio je Mićić. Na konferenciji je najavljena i promjena radnog vremena Gradske administracije, a Mićić je rekao da će od 1. aprila, rad biti organizovan od 7 do 15 časova, dok će Šalter sala raditi od 7 do 16 časova. Gradonačelnik se zahvalio saradnicima što su timskim i kvalitetnim radom doprinijeli da je Grad Bijeljina u procesu resertifikacije, potvrdio status Grada sa povoljnim poslovnim okruženjem.

​Semberija info