VOZAČI PAZITE, OD PONEDJELjKA POJAČANA KONTROLA :: Semberija INFO ::

 

VOZAČI PAZITE, OD PONEDJELjKA POJAČANA KONTROLA


U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina od ponedjeljka,  8. marta, do 14. marta provodi regionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmjerenu na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoativnih supstanci, kontrolu vozača ,,dvotočkaša'' i kontrolu korištenja elemenata pasivne bezbjednosti.
 
Akcija, usmerena na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoativnih lijekova provešće se u periodu od 11. do 14. marta, dok će se aktivnosti na kontroli  vozača ,,dvotočkaša'' i korištenja elemenata pasivne bezbjednosti (bezbjednosni pojas i sigurniosne sjedalice) provoditi  u periodu od 8. do 14. marta.
 
Na području Policijske uprave Bijeljina u prva dva mjeseca tekuće godine evidentirane su dvije saobraćajne nezgode u kojima su dva lica smrtno stradala, osam lica je zadobilo teže tjelesne povrede, dok je 21 lice zadobilo lakše tjelesne povrede,'' navedeno je iz Policijske uprave Bijeljina i upućen apel na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao i da ne učestvuju  u saobraćaju pod dejstvom alkohola.