ĐURĐEVIĆ: POVLAČENjE PRIJEDLOGA BUDžETA NIJE DOBRA ODLUKA :: Semberija INFO ::

 

ĐURĐEVIĆ: POVLAČENjE PRIJEDLOGA BUDžETA NIJE DOBRA ODLUKA


BIJELjINA, 4. MARTA - Skupština grada Bijeljina usvojila je većinu tačaka koje je predložio gradonačelnik, čime je pokazala spremnost za saradnju, ali nije dobro što je povučen Prijedlog budžeta za ovu godinu, rekao je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.
 
Đurđević smatra da odluka gradonačelnika da povuče prijedlog budžeta sa dnevnog reda na samom početku sjednice, Grad stavlja u veliki problem i da će se posljedice takve odluke odraziti na sve stanovnike i korisnike budžeta.
 
On je istakao da je krajnje nekorektno i neprofesionalno bilo zvanično saopštenje za medije Gradske uprave, poslato neposredno prije sjednice Skupštine grada, a u kojem se odbornici grada lično vrijeđaju, te smatra da takvi postupci gradonačelnika ne mogu donijeti ništa dobro bilo kome.
 
"I na prvoj sjednici Skupštine grada, kada sam i sam bio predmet ličnih kvalifikacija, nisam reagovao, nego sam rekao da sve to moramo ostaviti po strani i probati naći najmanji zajednički imenilac da Gradska uprava funkcioniše", rekao je Đurđević.
 
On je naveo da su na sjednici Skupštine grada usvojeni Etički kodeks odbornika Skupštine grada, koji je posljednji put usvojen 2004. godine, kao i Program rada Skupštine dok su sa dnevnog reda na prijedlog Komisije za propise skinuti svi programi za 2021. godini.
 
"Članovi Komisije su smatrali da programi ne mogu biti usvojeni jer nemamo budžet Grada, a ne znamo u kom obliku će on biti usvojen", rekao je predsjednik Skupštine grada.
 
On smatra da je veoma važno za sve građane Bijeljine što je usvojen zaključak kojim se zadužuju svi, i gradonačelnik i predsjednik Skupštine, da u roku od 90 dana u saradnji sa nadležnim odjeljenjima, stručnim licima za ekologiju, sačine prijedlog mjera za smanjenje zagađenja vazduha.
 
Đurđević je kao predsjednik Skupštine zadužen da organizuje tematsku sjednicu o toj temi, a na kojoj će usvojiti mjere.
 
"Nadam se da do sljedeće sezone grijanja, u saradnji i dogovoru, barem djelimično riješimo taj problem", dodao je on.
 
Skupština je podržala inicijatu za izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, a Đurđević smatra da je neophodno definisati mehanizme za buduće djelovanje.
 
Usvajanjem niza informacija i izvještaja kao o pripremama za proljetnu sjetvu, stanju jesenje sjetve, zaštiti životne sredine, kao i izvještaja o situaciji u kulturi i komunalnoj infrastrukturi, završena je druga sjednica Skupštine grada Bijeljina.