VELIKA PODRŠKA ŠVAJCARSKE ZA REALIZACIJU VAŽNIH PROJEKATA :: Semberija INFO ::

 

VELIKA PODRŠKA ŠVAJCARSKE ZA REALIZACIJU VAŽNIH PROJEKATA


Ambasador Švajcarske u BiH Danijel Hun posjetio je danas sa saradnicima Gradsku upravu Grada Bijeljina, gdje je sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem razgovarao o dosadašnjim projektima koje je Grad realizovao uz podršku Ambasade Švajcarske i Švajcarske razvojne agencije, kao i o dostignućima Grada Bijeljina na polju održivog razvoja kroz lokalizaciju Agende 2030.
 
Gradonačelnik Petrović istakao je ovom prilikom da je Bijeljina postala prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u kojoj su svi važniji strateški dokumenti usklađeni sa Agendom 2030, odnosno njenim ciljevima održivog razvoja.
 
- Današnji sastanak je potvrda dugogodišnje uspješne saradnje Grada Bijeljina sa našim gostima, a u prethodnih pet godina realizovali smo projekte vrijedne 1,4 miliona konvertibilnih maraka, od čega je oko 970.000 KM donacija Vlade Švajcarske i Švajcarske razvojne agencije, a ostatak učešće Gradske uprave – istakao je Petrović.
 
Ambasador Danijel Hun pohvalio je Grad Bijeljinu koji se, prema njegovim riječima, zalaže za projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta života stanovnika, kako u socijalnom, društvenom i inkluzivnom pogledu, tako i u infrastrukturnom smislu.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, organizovana je posjeta Društvenom centru u Mjesnoj zajednici „Vuk Karadžić“ koji je adaptiran kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji se realizuje uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH, kao i razgovor sa predstavnicima mjesnih zajednica „Vuk Karadžić“ i Suvo Polje.
 
Ovom prilikom istaknute su prednosti uspostavljanja Društvenog centra, njegov uticaj na unapređenje društvenog života, a svoja viđenja o dosadašnjoj saradnji iznijeli su i predstavnici Udruženja „Siguran korak“ i Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls“.
 
Gradonačelnik Bijeljine i ambasador Hun posjetili su i Savez opština i gradova Republike Srpske, gdje je upriličena prezentacija rada i uloge Saveza, te je razgovarano o podršci i saradnji u okviru Projekta jačanja saveza opština i gradova u BiH.