NjEGOŠ PANTIĆ PROGLAŠEN ZA NAJBOLjEG SPORTISTU BiH U JUNIORSKOJ KONKURENCIJI :: Semberija INFO ::

 

NjEGOŠ PANTIĆ PROGLAŠEN ZA NAJBOLjEG SPORTISTU BiH U JUNIORSKOJ KONKURENCIJI


Sportski savez u Bosni i Hercegovini tradicionalno je organizovao 76. izbor sportiste BiH. Najbolji takmičar Tekvondo kluba Jopa, Njegoš Pantić, proglašen je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji.

Ispred Tekvondo saveza BiH Njegoš Pantić je predložen za najboljeg juniora, jer je postigao najbolje rezultate u 2020. godini. Njegoš je u  Zenici, 18. oktobra  prethodne  godine,  osvojio  zlatnu  medalju  na  Državnom  prvenstvu  BiH  u  kategoriji  junior  do  51kg. To  je  njegova  sedma  uzastopna  medalja  na  državnim  prvenstvima  Bosne  i  Hercegovine. Takođe,  Njegoš je  prethodne  godine  imao  veliku  čast  da  predstavlja  BiH  i  Grad  Bijeljinu  na  Evropskom  prvenstvu  u  Zagrebu  gdje  je  osvojio  treće  mjesto.

Izbor sportiste BiH održan je u Bugojnu i ovo je prvi put da je manifestacija održana, a da nije u glavnom gradu - Sarajevu.

Čestitamo našem Njegošu na još jednom postignutom uspjehu, a svakako velike čestitke i treneru Svjetlanu Vujadinoviću Jopi.

Semberija info - Lj. Božić