Darivanje beba na Dan rotarija :: Semberija INFO ::

 

Darivanje beba na Dan rotarija


U povodu obilježavanja Rotari dana, predstavnici Rotari kluba Bijeljina posjetili su odjeljenje ginekologije i akušerstva u Bolnicu ,,Sveti vračevi“ kako bi darivali porodilje i bebe koje su rođene 23. februara, na dan kada se obilježava Dan rotarija.

- Dan osnivanja Rotarija u svijetu je 23. februar. Na taj dan tradicionalno darujemo porodilje i bebe u bijeljinskom porodilištu novčanim poklonom. Inače, članovi Rotari kluba Bijeljina su začetnici ove akcije koja je pokrenuta prije šest godina, a koju su od prošle godine podržali svi klubovi u Bosni i Hercegovini. Tako su danas rotarijanci darivali porodilje i bebe u Banja Luci, Zenici, Bihaću, Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u kojima postoje rotari klubovi, a sve u okviru zajedničke akcije obilježavanja 116 godina postojanja Rotari pokreta, kao i podržavanja i promocije nataliteta“, rekla je predsjednica Rotari kluba Bijeljina Vesna Stevanović.

Bijeljinski rotarijanci su zahvalili rukovodstvu Bolnice ,,Sveti vračevi“ i zaposlenima na Odjeljenju ginekologije i akušerstva što su ih prijatno dočekali i omogućili realizaciju ove akcije. 

- Našim malim sugrađanima želimo puno zdravlja i srećan život, a roditeljima uživanje u njihovim novim ulogama“, poručila je Vesna Stevanović.

Rotari klub Bijeljina postoji od 2002. godine, kada je zvanično osnovan, mada je rotarijansku priču grupa bijeljinskih entuzijasta pokrenula 1999. Klub je donio novu energiju u zajednicu, okupio je ljude različitih profesija i preferencija, ali zajedničko im je da se raduju prijateljima, da dijele i brige i veselje, jer biti rotarijanac znači služiti i družiti se, biti prisutan i aktivan u društvu oko sebe.  

​Semberija info