DNS BIJELjINA OBILjEŽIO DAN MATERNjEG JEZIKA :: Semberija INFO ::

 

DNS BIJELjINA OBILjEŽIO DAN MATERNjEG JEZIKA


Gradski odbor /GO/  DNS Bijeljina je danas povodom obilježavanja 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika, organizovao nekoliko aktivnosti u cilju promocije i isticanja važnosti maternjeg jezika.

Mladi iz ove stranke dijelili su letke građanima Bijeljine koji promovišu ćirilično pismo, a prethodno je u prostorijama stranke profesor Srpskog jezika i književnosti Anka Todorović održala predavanje na temu “U čast i slavu srpskog jezika”.



Predsjednik GO DNS Bijeljina Miloš Stanišić rekao je novinarima da je srpski jezik bogat, milozvučan, raznovrstan i zato je važno njegovati to bogatstvo, ponosno ga pokazivati drugima i ostaviti budućim generacijama.

Stanišić je ukazao na važnost učenja maternjeg jezika i pisanja ćirilicom.



Predsjednik Odbora žena DNS Bijeljina Anika Tomić poručila je da je današnja akcija organizovana radi podizanja svijesti o značaju ćirilice i maternjeg jezika.

Od 2000. godine u svijetu se, u skladu sa zaključkom UNESKO-a, obilježava 21. februar kao Dan maternjeg jezika, koji je dio kulturnog identiteta naroda, tačka prepoznavanja, različitosti, ali i tolerancije i razumijevanja.

DNS Bijeljina