BIJELjINA – PREMINUO ČUVENI BIJELjINSKI PROFESOR RAJKO PETROVIĆ KIČMA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA – PREMINUO ČUVENI BIJELjINSKI PROFESOR RAJKO PETROVIĆ KIČMA


Danas je u sedamdesetoj godini preminuo nekadašnji profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji “Filip Višnjić” Rajko Petrović. 

Profesor Rajko Petrović rođen je 14. novembra 1950.godine u mjestu Patkovača, opština Bijeljina. Osnovnu školu završio je u Bijeljini i Srednju učiteljsku školu. Poslije završene srednje škole odlazi u Beograd gdje upisuje Fakultet za fizičko vaspitanje i 1975. godine stiče zvanje profesora fizičke kulture. Aktivno se bavio košarkom i plivanjem.

Nakon završenog fakultetskog školovanja vraća se u Bijeljinu. Radio je kao profesor fizičke kulture u više bijeljinskih škola, a u međuvremenu zasniva porodicu sa svojom suprugom Sonjom. U Gimnaziji ”Filip Višnjić” počinje da radi od 1992. godine i ostaje sve do 2015. godine i odlaska u zasluženu penziju.

Sa svojim učenicima je učestvovao na mnogobrojnim opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima i ostvario odlične rezultate iz košarke, odbojke, fudbala, rukometa i stonog tenisa. Bio je predsjednik Šahovskog klubaPanteriiz Bijeljine dugi niz godina, zatim predsjednik Šahovske unije BiH, kao i predsjednik Udruženja pedagoga fizičke kulture srednjih škola opštine Bijeljina.

Objavljivao je radove na temu sporta, naročito fudbala i Fudbalskog kluba ”Radnik” iz Bijeljine. Ostaće sjećanje na njegovu ljubav prema sportu, kao i razne anegdote iz pedagoškog rada ovog iskrenog i posebnog prosvjetnog radnika.

Sahrana će se obaviti u subotu, 20. februara 2021.godine na groblju u Pučilama u 13.30 sati.
 
(NoviGlas)