DžUDO KLUB PANTER VRŠI UPIS U DžUDO VRTIĆ!!! :: Semberija INFO ::

 

DžUDO KLUB PANTER VRŠI UPIS U DžUDO VRTIĆ!!!


Džudo klub "Panter" vrši upis polaznika u "Džudo vrtić“. Ovaj posebni projekat je osmišljen/predviđen za djecu od 3 do 7 godina.

„Dragi roditelji, školska/vrtićka sezona je krenula, svjesni ste važnosti fizičke aktivnosti, a ne znate gdje upisati svoje dijete?

Džudo škola - vrtić je pravo mjesto na koje ćete doći.

Zašto je džudo pravi sport za vaše djete?

U savremenom dobu naša djeca se sve manje kreću. Preovlađuje pasivan način života uz televiziju, igrice, razne društvene mreže na internetu i slično. Prema najnovijim istraživanjima sve više djece ima problema sa prekomjernom težinom, smanjenom fizičkom aktivnošću, deformitetima kičmenog stuba i stopala.

Škola ne može u dovoljnoj mjeri da zadovolji potrebe djece za fizičkom aktivnošću te je bavljenje sportom jedini način da im se obezbjedi optimalan razvoj.

Bavljenje džudoom djeci omogućava da ravnomjerno razvijaju svoje fizičke sposobnosti (izdržljivost, snagu, spretnost, elastičnost, brzinu)  ali i da kroz sticanje samopouzdanja i novih prijateljstava nadograđuju i svoje psiho-socijalne predispozicije.

Jedna od važnijih potreba većine djece je kretanje. U prvim godinama života djeca je zadovoljavaju kroz igru u kući s roditeljima, sa drugom djecom u parku, slobodno pužući, trčkarajući, penjući se… Kako odrastaju i tjelesno su sve spretnija a fizička aktivnost postaje sve složenija te počinje dobijati složenije ciljeve. Javljaju se kolektivne igre u kojima treba timski učestvovati, igrati po pravilima, biti spretniji i bolji. Jasno je da djeca mogu puno toga naučiti iz sporta.

U smislu bavljenja sportom, za djecu je džudo jedan od onih sportova koje stručnjaci najviše preporučuju u svrhu kvalitetnog rasta i razvoja djeteta, od tjelesnog sazrijevanja do psiholoških dobrobiti u smislu discipline, kooperacije s drugom djecom, fair play-a itd. Takođe, određeni specifični elementi kao što su npr. padovi, koji su osnova džudoa, svoju pravu primjenu mogu pronaći tokom svakodnevnih aktivnosti.

U Džudo klubu „Panter“ sa djecom rade treneri džudoa, profesori fizičkog vaspitanja sa ogromnim iskustvom u radu sa mladima.“ poručuju iz najtrofejnijeg džudo kluba u Bijeljini.