RADENKO TOMIĆ – NAJBOLjI SPORTISTA GRADA :: Semberija INFO ::

 

RADENKO TOMIĆ – NAJBOLjI SPORTISTA GRADA


U organizaciji „Semberskih novina“, a pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina po 44. put organizuje se tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste godine Grada Bijeljina 2020.“ Najbolji sportista Grada Bijeljina u 2020. godini je bokser Radenko Tomić.

Nakon uvida u priložene prijave žiri je donio odluku da u konkurenciji „Najbolji sportista“ Grada Bijeljina za 2020. godinu. od 14 prijavljenih kandidata. prva tri mjesta zauzmu:

1. Radenko Tomić (Bokserski klub „Radnik“),
Rođen je 1995. godine u Bijeljini. Prvak je BiH u pojedinačnoj, seniorskoj konkurenciji za 2020. godinu. Isti rezultat je postigao i 2018. i 2019. godine. Sa BK “Radnik“ je osvojio titulu prvaka Premijer lige BiH u boksu (ekipno). Član je Bokserske reprezentacije BiH. U profesionalnom boksu je u 2020. godini bio prvorangirani bokser poluteške kategorije iz BiH na svjetskim rang listama.
 


2. Luka Vuković (Karate klub „Panteri plus“),
Rođen je 2000. godine u Bijeljini. Član je Karate kluba „Panteri-plus“. Na Prvenstvu RS za seniore osvojio je zlatnu medalju a nešto kasnije na Prvenstvu Balkana za seniore (Beograd 2020) osvojio je treće mjesto. Zbog ostvarenih rezultata pozvan je u reprezentaciju Srbije.
 


3. Sofija Krajšumović (Ženski fudbalski klub „Radnik“).
Rođena je 2002. godine. Najbolja fudbalerka i vodeća na listi strijalaca ŽFK „Radnik“. Standardna je članica Ženske U19 fudbalske reprezentacije BiH. Nastupa i za A reprezentaciju za koju je upisala 10 nastupa i postigla sedam golova – najbolji je strijelac Reprezentacije. U izboru Fudbalskog saveza RS proglašena je za najbolju fudbalerku Republike Srpske za 2020. godinu.
 

 
U kategoriji „Najuspješnija sportska ekipa“ između devet nominovanih timova žiri je odlučio da je najuspješnija muška ekipa u 2020. godini Rukometni klub „Bijeljina“ dok je Tekvondo klub „SOKOL“ proglašen za najbolju žensku ekipu.

RK „Bijeljina“ u kontinuitetu nastupa u Prvoj ligi RS gdje ostvaruju pažnje vrijedne rezultate. Klub broji oko 120 članova organizovanih kroz sve selekcije: seniori, juniori, kadeti, pioniri, cicibani. U 2020. godini su realizovali projekat „Ljetna škola rukometa“ gdje su treneri ovog kluba tokom četiri ljetna mjeseca besplatno trenirali djecu u četiri bijeljinske osnovne škole.

Tokom 2020. godine TKD klub „SOKOL“ je ostvario sljedeće rezultate: Na Prvenstvu BiH za seniorke u ekipnom plasmanu osvojile su drugo mjesto a isti rezultat su postigle i na Prvenstvu BiH za juniorke u ekipnom plasmanu.

 U konkurenciji pet prijavljenih kandidata za najboljeg trenera je izabran Borko Mićić, trener Ženskog odbojkaškog kluba „Radnik“.

Za najuspješnijeg sportskog radnika žiri je nakon pojedinačnog ocjenjivanja svih prijavljenih kandidata izabrao Darka Manojlovića predsjednika UO OK „Radnik“.

Kao najbolji pedagog fizičke kulture izabran je Pavle Trifković profesor u Gimnaziji „Filip Višnjić“ u Bijeljini.

 „Najbolji sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom“ je Strahinja Rosuljaš član Košarkaškog kluba u kolicima „Bijeljina“.

U kategoriji „Najperspektivniji mladi sportista“ žiri je odlučio da zbog značajnih rezultata postignutih tokom 2020. godine, u veoma teškim okolnostima za bavljenje sportom nagradi sve mlade sportiste koji su se prijavili na Izbor najbojeg sportiste Grada Bijeljine 2020.

„Priznanje za dugogodišnji razvoj sporta“ u Bijeljini biće dodijeljeno dvojici zaslužnih sportskih radnika:

1. Meksud Hrustić, dugogodišnji trener Bokserskog kluba „Radnik“,
2. Pero Marković, fudbalski veteran FK „Radnik“ iz Bijeljine.
U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske proglašenje najboljih sportista i dodjela priznanja održaće se naknadno.

Semberija info