POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA – REZULTATI RADA U JANUARU OVE GODINE :: Semberija INFO ::

 

POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA – REZULTATI RADA U JANUARU OVE GODINE


Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

 U januaru ove godine evidentirano je ukupno 40 krivičnih djela, što je za oko 42 odsto manje u odnosu na uporedni period prošle godine, izjavio je Stjepan Terzić.

“Evidentirano je 29 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, pet djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kao i pet djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, te jedno krivično djelo iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela u januaru iznosi oko 72 odsto. Naglasio bih da je u januaru ove godine evidentirano za oko 52 odsto manje krivičnih djela protiv imovine, od čega je za 53 odsto manje krivičnih djela krađe, te za oko 62 odsto manje teških krađa.  Takođe, evidentirano je za oko 48 odsto manje povratnika u izvršenju krivičnih djela. Dvije osobe su uhapšene na osnovu centralne potjernice, dvije po osnovu raspisa o traganju, dok je jedna osoba uhapšena na osnovu međunarodne potjernice”, istakao je Terzić, naglasivši da su u oblasti maloljetničke delinkvencije evidentirana dva maloljetnika koji su izvršili tri krivična djela, jednu krađu i dva krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotika.

“Evidentirana su 42 slučaja narušavanja javnog reda i mira, te 107 saobraćajnih nezgoda. U januaru je iz saobraćaja isključeno 217 vozača, od čega 173 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dvanaest njih zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika, 26 zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok je šest vozača isključeno zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane”.

Imajući sve navedene statističke pokazatelje, stanje bezbjednosti se može ocijeniti kao zadovoljavajuće, istakao je Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina.

Lj.Ljubojević
Semberija info