SASTANAK RUKOVODSTAVA BIJELjINE I LUKAVCA :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK RUKOVODSTAVA BIJELjINE I LUKAVCA


Gradonačelnik Ljubiša Petrović, sa saradnicima, razgovarao je o saradnji lokalnih samouprava sa načelnikom opštine Lukavac Edinom Delićem i predstavnikom mjesne zajednice Smoluća.

- Razgovarali smo o modalitetima saradnje, a zainteresovani smo i jedni i drugi da rješavamo potrebe povratničkog stanovništva i da otklanjamo teškoće koje imaju povratničke zajednice. Nadam se da ćemo biti u poziciji i kapacitetu da pomognemo običnom čovjeku, jer u proteklom ratu nije bilo pobjednika. Najveće žrtve su porodice koje su ostale bez svojih najmilijih i bez svojih domova“, rekao je načelnik opštine Lukavac Edin Delić. Smolućanin, On je istakao da se na sastanku govorilo i o dva lokaliteta gdje su oštećeni putevi, a sa ciljem da se to uradi uz prethodno urađenu projektnu dokumentaciju. 



- Sa pravoslavnom crkvom, koja inače gazduje i sa lokacijama na kojima se nalaze dva pravoslavna groblja, imamo dobru saradnju i uvjeren sam da ćemo dogovoriti da se u narednom periodu nađe najbolje rješenje oko održavanja“, rekao je Delić i dodao da u paketu programa koji planira rukovodstvo Lukavca, imaju projekte koji se odnose na privredni razvoj i nova radna mjesta.

- Želimo da stvorimo uslove za ekonomski održiv povratak i mi ćemo sa svoje strane i u okviru nadležnosti učiniti sve da Smoluća ponovo bude jedna od najljepših predratnih mjesnih zajednica“, rekao je Delić.

Smolućanin Nedo Nikić, nastanjen je u Bijeljini, ali kako je rekao, „načelnik pštine Lukavaca i njegovi saradnici, iskazali su interesovanje za potrebe nekadašnjih mještana Smoluće i njihov održivi povratak“.

- Naša želja je da ogradimo dva groblja i očistimo i ogradimo područje oko crkve, a od načelnika Delića smo dobili podršku i obećanje da će se to u dogovoru sa crkvom i uraditi“, rekao je Nikić.

Gradonačelnik ljubiša Petrović zahvalio se rukovodstvu Lukavca na posjeti, kao i Udruženju građana Smoluće.

- Sastanak je bio konstruktivan i uvjeren sam da će se u periodu pred nama rješavati ne samo infrastrukturni problemi, nego i da će se značajna pažnja usmjeriti ka privrednom razvoju, kako bi i povratnici imali održiv povratak i ostanak, kroz mogućnost zaposlenja“, rekao je Petrović i dodao da je uvjeren da će saradnja između Bijeljine i Lukavca vrlo brzo pokazati dobre rezultate.

​Semberija info - O. Stjepanović