U Domu zdravlja Bijeljina spremni za sprovođenje vakcinacije :: Semberija INFO ::

 

U Domu zdravlja Bijeljina spremni za sprovođenje vakcinacije


Zainteresovanost građana za vakcinaciju protiv virusa korona impozantna je u bijeljinskoj regiji i Dom zdravlja Bijeljina je već spremio prostor u centralnoj zgradi i 18 timova za vakcinaciju, izjavila je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Danijela Đukin.

Ona je napomenula da je vakcina dobrovoljna i besplatna, te da dolazak veće količine vakcina u Bijeljinu očekuje krajem februara.
 
"Potpuno smo spremni i čekamo detaljne smjernice, rashladni uređaj i vakcine, jer sve mora biti dobro organizovano u ogromnom lancu njenog čuvanja i održavanja, da sve funkcioniše besprijekorno", rekla je Đukinova i dodala da je riječ o najvećem izazovu u posljednjih 50 godina.
 
Prema njenim riječima, tim stručnjaka iz bijeljinskog Doma zdravlja ove će nedjelje proći edukaciju u Banjaluci, a oni će nastaviti da obučavaju druge timove u zainteresovanim zdravstvenim ustanovama i ambulantama u regiji.
 
Đukinova je istakla da je zainteresovanost za vakcinaciju protiv kovida 19 veća od očekivane i da je do sada iz prioritetnih grupa prijavljeno više od polovine radnika Doma zdravlja Bijeljina, koji ima 450 zaposlenih, a prvenstveno su to zaposleni iz kovid ambulanti, porodične medicine, laboratorija i rendgena, koji su već dugo u najvećem kontaktu sa kovid pozitivnim osobama.
 
"Pozvali smo sva javna preduzeća da nam do kraja nedjelje prijave lica zainteresovana za vakcinaciju, a, osim zdravstvenih radnika, u prioritetu su korisnici domova za stara lica i zaposleni u tim domovima, ustanove gdje je najveći socijalni kontakt kao što su škole, vrtići, policija, vatrogasci i novinari", navela je Đukinova.
 
Prema riječima Đukinove, u 55 timova porodične medicine Doma zdravlja Bijeljina su kroz informacioni zdravstveni sistem IZIS evidentirali osiguranike koji imaju više od 65 godina, koji su u prioritetnoj grupi za vakcinaciju, a oni će biti pozvani telefonom.
 
Za prijavu na vakcinaciju protiv virusa korona Dom zdravlja Bijeljina obezbijediće najmanje šest telefonskih linija.

Srna / Info Bijeljina