BIJELjINA: PRVI RADNI DAN DNEVNOG CENTRA ZA DJECU SA SMETNjAMA U RAZVOJU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: PRVI RADNI DAN DNEVNOG CENTRA ZA DJECU SA SMETNjAMA U RAZVOJU


Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, počeo je sa radom, a direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić naveo je da Dnevni centar raspolaže sa prostorijama opremljenim najsavremenijim didaktičkim sredstvima, kao i dovoljnim brojem stručnog kadra za početak rada.

- Prvog radnog dana imamo osmoro djece, a za prijem je u opticaju još desetoro. Nastojaćemo da povećavamo broj djece koja će koristiti usluge Dnevnog centra, ali je neophodno da to činimo u skladu sa aktuelnom epidemološkom situacijom”, rekao je Sofrenić. On je dodao da se sa djecom radi u dvije smjene po tri sata, a sa njima, pored radnika Centra za socijalni rad, rade i iskusni i stručni kadrovi iz Banja Luke i Subotice. 

Rukovodilac Odjeljenja za djecu i omladinu Slavica Kovrlija istakla je da je početak rada Dnevnog centra izuzetno značajan za Bijeljinu, jer nakon dugo godina iščekivanja, u adekvatnim prostorijama je započet stručan rad sa djecom sa smetnjama  u razvoju.

- Ovo je samo početak i trenutno pružamo usluge dnevnog zbrinjavanja, ali sa tendencijom širenja specijalističkih usluga”, rekla je Kovrlija i dodala da Dnevni centar trenutno raspolaže sa kapicitetom do 30 korisnika.

- Imamo dnevni boravak sa pratećim prostorijama (kuhinja, kupatilo), senzornu sobu i sobu za fizikalnu terapiju, a u planu je i vanjsko uređenje, odnosno, da za djecu adekvatno uredimo dvorište uz objekat”, pojasnila je Kovrlija.



Radni početak Dnevnog centra, propratio je i gradonačelnik Ljubiša Petrović.

- Od izuzetnog je značaja što su se stekli uslovi da se na adekvatan način omogućava rehabilitacija i resocijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju. Uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, u okviru Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, roditeljima i djeci ćemo omogućiti lakšu svakodnevicu i nastojaćemo da se masimalno i stručno posvetimo ovom veoma značajnom poslu”, rekao je gradonačelnik Petrović.

Semberija info - O. Stjepanović
​Foto - B. Milošević