BIJELjINA: Prijem za dobitnike Svetosavske nagrade - Poziv prosvetnog radnika izuzetno je human :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Prijem za dobitnike Svetosavske nagrade - Poziv prosvetnog radnika izuzetno je human


Gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima, organizovao je prijem za dobitnike Svetosavske nagrade u oblastima predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je Svetosavskom nagradom 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u RS za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika i djece u školskoj 2019/2020. godini, a šest nagrada dobili su Bijeljinci.



 U ime nagrađenih, zahvalnost na prijemu, izrazio je Goran Gašić, direktor i vaspitač u Dječijem vrtiću „Dragan i Zoran“.
- Svetosavska nagrada je vrhunac što jedan prosvjetni radnik može da doživi, ali i dodatna obaveza da nastavimo dalji kvalitetan rad“, rekao je Gašić.

Zahvalnost je izrazila i Nada Vasiljević, profesor u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“.
-Svetosavsku nagradu koju sam dobila, ne mogu mjeriti ni sa jednom do sad, a ima ih mnogo. Hvala gradonačelniku na prijemu, a takođe želim da ukažem kako našoj lokalnoj zajednici, tako i republičkim institucijama, da obrate pažnju na našu školu kojoj su konstantno potrebni novi računari, kako bi naši učenici imali što kvalitetniju nastavu“, rekla je Vasiljevićeva.



Gradonačelnik Ljubiša Petrović čestitao je dobitnicima Svetosavskih nagrada.

- Poziv prosvjetnog radnika %D?edan je od izuzetno humanih poziva, jer naše mališane, naše školarce, na najbolji način usmjeravaju na životne puteve tokom odrastanja. Prosvjetni radnici svom pozivu pristupaju sa entuzijazmom i Gradska uprava će im uvijek davati podršku“, rekao je Petrović.

Svetosavske nagrade su dobili: Biljana Arsenović i Desanka Pandilovski, vaspitačice u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ i Goran Gašić, vaspitač u Dječijem vrtiću „Dragan i Zoran“, Branislav Milanović, nastavnik razredne nastave u OŠ „Meša Selimović“ Janja i Ljiljana Đokić, nastavnik engleskog jezika u OŠ „Meša Selimović“, te Nada Vasiljević, profesor matematike i programiranja u JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“.

Semberija info - O. Stjepanović
Foto - B. Milošević