PODRŠKA RAZVOJU BIJELjINSKE KOŠARKE :: Semberija INFO ::

 

PODRŠKA RAZVOJU BIJELjINSKE KOŠARKE


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović razgovarao je danas sa predsjednikom Košarkaškog kluba „Radnik“  Mladenom Petrovićem  i pomoćnim trenerom i koordinatorom za mlađe selekcije Igorom Mihajlovićem povodom zapaženih rezultata koje ovaj Klub ostvaruje u skorije vrijeme. Gradonačelnik  je izrazio zadovoljstvo zbog postignutih uspjeha bijeljinskih košarkaša i poručio da će Gradska uprava, s njim na čelu,  „Radniku“, ali i ostalim sportskim kolektivima, biti „vjetar u leđa“ i pružiti bezuslovnu podršku, s ciljem razvoja sporta na području Semberije.

„Mladi su naša budućnost. Hoćemo da ih sklanjamo sa ulice u omogućimo da imaju najbolje uslove za bavljenje sportom. Na taj način  doprinosimo njihovom zdravom odrastanju i formiranju ličnosti“, naglasio je gradonačelnik Petrović.

Predsjednik Kluba Mladen Petrović s ponosom je istakao da Klub po prvi put u svojoj novijoj istoriji ima sve selekcije, koje su za kratko vrijeme, ostvarile zapažene rezultate.

„Takva organizacija Kluba i uspjesi koje nižu mlađe selekcije najbolji su zalog za budućnost „Radnika“. Klub se sada oslanja na mlađi pogon i igrače sa našeg područja, što će dugoročno, bez sumnje, doprinijeti stabilnosti i uspjehu bijeljinskih košarkaša“, rekao je Petrović.

Pomoćni trener i koordinator mlađih selekcija Igor Mihajlović ukazao je na značaj razvoja mladih igrača u sopstvenim redovima, ocjenjujući da je to najbolji put razvoja košarke i unapređenja sporta na području Grada.
„Naš prvi tim trenutno je na čelu tabele u Prvoj ligi Republike Srpske. Kada je riječ o mlađim selekcijama, juniori su obezbijedili polufinalni turnir Republike Srpske, dva kola prije kraja PKO lige. Kadeti i pioniri na korak su do istog plasmana, što bi bio istorijski uspjeh  našeg Kluba“,  naveo je Mihajlović.

Rukovodstvo „Radnika“ je sa gradonačelnikom Petrovićem razgovaralo i o projektu izgradnje balon-sale, čime bi bile zadovoljene infrastrukturne potrebe Kluba.

„Balon-sala bi trebalo da  bude ekonomski samoodrživa, multifunkcionalna i korišćena za potrebe i ostalih sportskih klubova sa područja Grada. Gradonačelnik je pažljivo saslušao naše prijedloge i dogovorili smo se o nastavku razgovora na tu temu“, precizirali su u „Radniku“.

Prema riječima gradonačelnika Petrovića, u toku su  i aktivnosti na izradi idejnog rješenja za izgradnju gradske dvorane, kao kapitalnog projekta, čijom realizacijom će Bijeljina dobiti jedan od najsevremenijih sportskih objekata u regiji.

KK „Radnik“ obilježiće ove godine značajan jubilej – 60 godina postojanja. Tim povodom, u bijeljinskom prvoligašu otkrivaju veliku ambiciju, a to je ulazak Kluba u Premijer ligu BiH.