Peti poslovni forum menadžera u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Peti poslovni forum menadžera u Bijeljini


U Etno – selu „Stanišići“ danas je otvoren Peti poslovni forum menadžera koji je okupio oko 300 menadžera sa područja bijeljinske regije. Razgovarano je o razvoju i ulozi informacionih tehnologija u biznisu, o kriznim situacijama u poslovanju, te o modelima vođenja firmi i nasljeđivanju, odnosno prelasku vlasništva i rukovođenja iz jedne u drugu generaciju. Predavači na ovom poslovnom forumu su iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je prilikom otvaranja ovog poslovnog foruma da  su privatna inicijativa i privatni biznis  od izuzetne važnosti za privredni razvoj svakog grada. 
„Bijeljina ima trenutno oko pet hiljada studenata i to je potencijal koji u budućnosti može bitno uticati na razvoj ovog grada“, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na otvaranju ovog poslovnog foruma.
Predrag Jović, predsjednik Organizacionog odbora ovog poslovnog foruma naglasio je da razmjena iskustava može doprinijeti razvoju privrede i biznisa.
„Poslovni ambijent moramo permanentno dograđivati i razvijati. Da bismo imali pozitivno poslovno okruženje, mi moramo razmjenjivati iskustva sa onima koji su u oblasti biznisa postigli puno i na lokalnom i na regionalnom planu“, kaže Jović.



Božidar Maljković, poznati košarkaški trener, istakao je da su iz ove regije otišli brojni veliki umovi.
„Ovaj forum je prilika za učenje, usavršavanje i edukaciju. Kada čovjek izgubi želju za usavršavanjem, on već napušta posao kojim se godinama bavio. U prilici sam da prenesem svoje bogato iskustvo na nove generacije“, kaže Maljković.



Goran Milić, poznati novinar, podsjetio je na balkanski istorijski kontekst u kome ni jedna generacija nije imala priliku da se obogati.
„Nakon posljednjeg rata  stvorena je generacija koja se obogatila, ali oni sada treba to svoje bogatstvo da prenesu, ili na djecu ili na nekoga drugog. Ovdje su stručnjaci koji mogu sa ponude neka praktična rješenja iz oblasti biznisa“, istakao je Milić.

Semberija info