VELIKO INTERESOVANjE GRAĐANA ZA DAN OTVORENIH VRATA :: Semberija INFO ::

 

VELIKO INTERESOVANjE GRAĐANA ZA DAN OTVORENIH VRATA


Interesovanje građana za Dan otvorenih vrata je veliko i zato ćemo danas saradnici i ja razgovarati sa više od stotinu sugrađana, saslušati ih i pokušati da pronađemo najbolji model za rješavanje njihovih problema, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.
 
U okviru Dana otvorenih vrata, čije je održavanje predviđeno svake posljednje sedmice u mjesecu, građani Bijeljine imaju priliku da iznesu svoje probleme, prijedloge za unapređenje lokalne zajednice ili ukažu na propuste u radu Gradske uprave Grada Bijeljina, javnih preduzeća i ustanova.
 
- Najviše je pritužbi na nezaposlenost, ekonomski ambijent u kojem građani žive, ali mnogo je i komunalnih problema na koje nam  ukazuju, a koje ćemo na ovaj način brže proslijediti nadležnim odjeljenjima u Gradskoj upravi. Cilj je da obezbijedimo što čvršću saradnju Grada i ljudi koji žive u Semberiji, ali i da uspostavimo praksu transparentnih konkursa za zaposlenje u javnim ustanova, gdje će moći da se zaposle samo najstručnije osobe – istakao je Petrović.
 
Među građanima koji su iskoristili priliku da razgovaraju sa gradonačelnikom je i Jelica Đorđić iz Bijeljine.
 
- Ovo je pravi potez gradonačelnika i Gradske uprave jer direktno možemo iznijeti probleme. Samohrana sam majka i danas sam došla da razgovaram o mogućnosti za zaposlenje djeteta – zaključila je Đorđićeva.