GO DEMOS BIJELjINA: BIJELjINA JE TRENUTNO U POLITIČKOJ MAGLI :: Semberija INFO ::

 

GO DEMOS BIJELjINA: BIJELjINA JE TRENUTNO U POLITIČKOJ MAGLI


Gradski odbor DEMOS u osvrtu na nedavno održanu konstitutivnu sjednicu Skupštine grada Bijeljina smatra da trenutno na političkoj sceni u Bijeljini vladaju „politička magla“ i politikanstvo, a što u stranu stavlja probleme koje treba rješavati.

-Naši građani su nas izabrali da ih predstavljamo, da ih saslušamo i rješavamo probleme. Stavljanje u stranu problema u stranu, dovodi do gomilanja istih, što nije dobro.  DEMOS je stava da se to mora promijeniti i da počnemo raditi i rješavati obećano, jer to je obaveza svih nas prema  građanima koji su izašli na izbore i dali nam povjerenje“; rekao je predsjednik GO DEMOS Milan Dakić. On je naglasio da je već dovoljno problema zbog pandemije virusa korona i da se ne smije dozvoliti da se na, ionako tešku privrednu situaciju,  otežavaju i druge sfere života.

-Želimo da poručimo gradonačelniku Ljubiši Petroviću da je neophodno da se hitno organizuje sastanak između njega i Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ kako bi se krenulo u rješavanje problema. Trenutna situacija je takva, kao da su na sceni ponovo izbori.Četiri odbornika DEMOS-a i rukovodstvo GO DEMOS još jednom insistiraju da se što hitnije organizuje sastanak i traže rješenja, jer to je u interesu naših građana“, naglasio je Dakić. Šef Kluba odbornika DEMOS-a Čedomir Stojanović  rekao je na konferenciji za medije da je očigledno da trenutno nema saradnje između gradonačelnika i skupštinske većine koja ima 23 odbornika.

-Imamo iza sebe sjednicu Skupštine, za koju smatram da je bila napeta, a obaveza mi je da kažem da smo u Komisiji za imenovanja pokušavali da dogovorimo saradnju. Saradnju smo tražili i prije održavanja sjednice, međutim, gradonačelnik je bio isključiv da se usvoje njegovi prijedlozi“, rekao je Stojanović i naglasio da očekuje da će gradonačelnik prevazići eventualne pritiske svoje i koalicione partije, te da će sjesti sa Koalicijom „Dogovor za Bjeljinu“.

-Pred nama je veliki posao, a smatram da nikom nije u interesu da dođe do blokade brojnih projekata i svega onog što je bitno za funkcionisanje grada. DEMOS ponavlja da je u interesu svih da se što prije nastave konstruktivni razgovori. Svima je jasno da imamo legalno izabranog gradonačelnika i to uvažamo i poštujemo, ali je i skupštinska većina legalno izabrana, tako da očekujemo da se i ta činjenica poštuje i uvažava“, rekao je Stojanović i dodao da prva sjednica Skupštine nije pokazala  bilo šta dobro, ali je pokazatelj kako ne treba da se radi.

Semberija info