GRADONAČELNIK BIJELjINE SA NAČELNICIMA I PREDSTAVNICIMA NEKOLIKO OPŠTINA :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK BIJELjINE SA NAČELNICIMA I PREDSTAVNICIMA NEKOLIKO OPŠTINA


Kako je najavljeno iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine, gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas sastanak sa načelnicima i predstavnicima opština Brod, Lopare, Modriča, Ugljevik i Šamac. Na sastanku se razgovaralo o razmjeni iskustava i unapređenju saradnje lokalnih zajednica. Iz opravdanih razloga sastanku nisu mogli da prisustvuju načelnici opština Vukosavlje, Pelagićevo i Donji Žabar.

Gradonačelnik Petrović je iskazao veliku zahvalnost svojim gostima što su se odazvali pozivu uz nadu da će se saradnja u narednom periodu intenzivirati na principu zajedničkog pristupa ka projektima, zajedničkog predstavljanja i izražavanju zajedničkih potencijala koje će bolje iskoristiti nego što je to bilo u prethodnom periodu.

"Na obostrano zadovoljstvo, želimo da poboljšamo i saradnju na projektima koji se tiču prekogranične saradnje, kao i komunikaciju između resornih odjeljenja, a sve u cilju postizanja boljeg privrednog ambijenta, bolje ekonomije i bolje koordinacije. Na sastanku je svakako bila i podjela iskustava, ali i isticanje zajedničkih problema, kako bi imali veći spektar rješenja iz kojih će se izroditi bolja realizacija i poboljšanje ukupnog privrednog ambijenta", ističe Petrović.

Načelnik opštine Lopare, Rado Savić, rekao je da su današnji sastanak iskoristili kako bi se bolje upoznali, bolje povezali i da pokušaju vidjeti koje su mogućnosti zajedničkog djelovanja na svim poljima zarad boljitka građana, tj. ljudi koji su ih izabrali.

"Svaka lokalna zajednica ima nešto po čemu je prepoznatljiva, a mi ćemo se truditi da ta iskustva preuzmemo u naše sredine, a da ono u čemu mi imamo dobre rezultate ponudimo kolegama, kako bi i oni više radili na tom polju i imali bolji rezultat. Ono što mogu reći za opštinu Lopare jeste da sa Bijeljinom želimo bolje da sarađujemo. U ranijem periodu je Gradska uprava Bijeljine podržavala našu opštinu, ali mislim da to može biti mnogo kvalitetnije. Ono što mi možemo ponuditi jesu iskustva u radu sa dijasporom, jer mislim da je to jedan veliki resurs koji se može iskoristiti za dobrobit svih nas", rekao je Savić.

Nakon sastanka načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, Zoran Vidić, načelnik opštine Brod, načelnik opštine Modriča Jovica Radulović i Radoslav Ostojić, šef kabineta načelnika opštine Ugljevik, istakli su da je ovaj sastanak dobar način da pošalju jedan signal da je vrijeme da se sada, nakon izbora, okrenu građanima i da se rješavaju problemi građana, kao i da nema sumnje da će ova saradnja biti produktivna i u budućnosti.

Semberija info - Lj. Božić
Foto - B. Milošević