SAVINDAN U SREDNjIM ŠKOLAMA BEZ PRIREDBI :: Semberija INFO ::

 

SAVINDAN U SREDNjIM ŠKOLAMA BEZ PRIREDBI


Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola, Duško Đurić, potvrdio je da će školska slava Sveti Sava u srednjim školama u Bijeljini biti obilježena bez školskih priredbi, zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom.

„Od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske stigla je preporuka svim školama da se nastava odvija u skladu sa školskim planom i programom. Jedan dio nastave biće posvećen i razgovoru o liku i djelu Svetog Save, kako bi mlađi naučili, a stariji se podsjetili“, rekao je Đurić.

Đurićevu izjavu potvrdili su direktor Gimnazije „Filip Višnjić“ Vladimir Šavija i direktor Poljoprivredne i medicinske škole Zoran Despotović. Vladimir Šavija je rekao da su za današnju nastavu svakoj učionici obezbijedili jedan video snimak o liku i djelu Svetog Save kako bi, na neki način, svi đaci obnovili gradivo.



„Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u 13 časova u prostorijama škole uz prisustvo sveštenika i kuma škole. Svake godine naša škola pripremi priznanja i diplome za učenike koji su se najviše istakli u prethodnoj godini, pa će tako biti i danas. Takođe, četiri profesora ove godine odlaze u penziju, pa smo i njima pripremili skromne poklone“, ističe Šavija.



Zoran Despotović je rekao da će se lomljenje slavskog kolača u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi obaviti u 13 i 30 časova uz prisustvo sveštenika, kuma i nekoliko zaposlenih. On je dodao da poštuju sve propisane epidemiološke mjere i da iz tog razloga ne praktikuju veća okupljanja.

Semberija info - Lj. Božić