Za čistije rijeke :: Semberija INFO ::

 

Za čistije rijeke


Udruženje građana Kajak Kanu Rafting ,,Semberija'' Bijeljina je povodom Međunarodnog dana akcije za rijeke organizovalo akciju čišćenja dijela obale Rijeke Save u slivu Brodac u blizini kajakaškog centra.

-Cilj ove akcije je bio da skrenemo pažnju na sve veću zagađenost naših rijeka usljed nepravilnog odlaganja smeća i sa željom da pošaljemo jasnu poruku ZAŠTITIMO NAŠE RIJEKE. Sakupljeno je više od 30 vreća smeća, najviše plastičnih flaša i drugih plastičnih predmeta. U akcij je učestvovalo više od 20 članova udruženja.

 

 

Udruženje će sličnu akciju organizovati 22. i 24. marta u znak obilježavanja Svijetskog dana voda koji se obilježava 22. marta. Planirane aktivnosti su -  22. marta dijeliće se flaširana voda građanima u centru grada, a za 24. mart planirana je velika akcija čišćenja spruda na rijeci Savi u blizini sela Brodac.

Kao i do sada naše udruženje će se truditi, pored aktivnosti na razvijanju kajaka i raftinga na našim vodama, da skrene pažnju i na povećanje zagađenosti rijeka i jezera pvc ambalažom i drugim otpadom’’, potvrdio je Velemir Zekić, predsjednik udruženja Kajak Kanu Rafting ,,Semberija''.