Semberija: Putevi u regiji očišćeni od snijega čija je visina do 10 centimetara :: Semberija INFO ::

 

Semberija: Putevi u regiji očišćeni od snijega čija je visina do 10 centimetara


Фото: InfoBijeljina.com
Mreža puteva u Semberiji duga 750 kilometara prohodna je za saobraćaj i očišćena od snijega čija je visina danas od pet do 10 centimetara, rekao je Srni tehnički direktor preduzeća "Bijeljina put" Aleksandar Kecman. 
 
"Od 9.00 do 12.00 časova bile su intenzivnije padavine u Semberiji i distriktu Brčko, koje mi održavamo, a naša mehanizacija je sa 25 timova očistila sve puteve na kojima nema zastoja", kaže Kecman. 
 
Prema njegovim riječima, najviše padavina bilo je na području planine Majevice, gdje je visina snijega desetak centimetara.

Foto: InfoBijeljina.com
 
Kecman kaže da puteve posipaju mješavinom abrazivnog materijala i soli, ili čistom soli na usponima i kritičnim dionicama gdje postoji opasnost od stvaranja poledice. 
 
Preduzeće "Bijeljina put" zaduženo je za zimsko održavanje putne mreže u Semberiji, uključujuči i glavne gradske saobraćajnice i glavne ulice u Bijeljini.
 
Od početka zime mehanizacija je u ovoj regiji tri dana sa padavinama bila angažovana na čišćenju snijega sa puteva, a na području Bijeljine ovo je drugi ovogodišnji snijeg.

Izvor: InfoBijeljina.com