Novogodišnje druženje za djecu iz osjetljivih kategorija :: Semberija INFO ::

 

Novogodišnje druženje za djecu iz osjetljivih kategorija


Na prijemu za djecu s poteškoćama u razvoju, djecu iz hraniteljskih porodica i djecu iz Dnevnog centra za djecu u riziku, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je rekao da ovo druženje povodom novogodišnjih praznika treba da im pokaže da nisu zaboravljeni. 



,,Gradska uprava je čvrsto opredijeljena da pomogne i olakša svakodnevne probleme ovoj djeci i uradićemo sve što je u našoj mogućnosti kako bi im život učinili ljepšim“, poručio je Petrović.

Damir Radenković, direktor Omladinskog centra ,,Vermont“ iz Brčkog, sa kojim je Gradska uprava grada Bijeljine potpisala ugovor oko jačanja civilnog sektora u Bijeljini, ističe da se ovaj centar zalaže da svako dijete bude uključeno u društveni život zajednice. 

,,Po drugi put smo uključeni u organizaciju novogodišnjeg prijema djece iz osjetljivih kategorija i drago mi je što smo ponovo pokazali da djeca iz hraniteljskih porodica, djeca sa poteškoćama u razvoju zaslužuju bolje uslove za život, ali i što smo im uz predstavu ,,Veseli školarac“ i novogodišnje paketiće pokazali da su dio društva“, kaže Radenković.



Jovanka Vuković, zamjenica ombudsmana za djecu Republike Srpske, ističe da je intencija institucije Ombudsman za djecu da se napravi jedan dugoročan strateški dokument u kome će se znati kakve su aktivnosti politika na nivou lokalnih zajednica.

,,Ovaj novogodišnji prijem je dobra prilika da se ukaže na značaj potrebe daljeg unapređenja položaja djece iz osjetljivih kategorija“, kaže Jovanka Vuković podsjetivši da je Kancelarija ombudsmana za djecu Bijeljina prošle godine preporučila Gradskoj upravi grada Bijeljine da za djecu koja su u hraniteljskim porodicama vrtić bude besplatan, što je i prihvaćeno.

Semberija info 
Foto - B. Milošević