GRADSKA UPRAVA BIJELjINE: PRIJEM ZA BORAČKE KATEGORIJE :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA BIJELjINE: PRIJEM ZA BORAČKE KATEGORIJE


Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, upriličila je prijem za predstavnike boračkih kategorija.

- Želja nam je da stepen komunikacije podignemo na još veći nivo, da zasučemo rukave i u okviru nadležnosti rješavamo probleme, a i sve što nije u okviru nadležnosti, pokušamo u dogovoru sa udruženjima utičemo prema nadležnim  institucijama“, rekao je gradonačelnik Petrović. On je naglasio da će jedan od bitnih zadataka biti status djece poginulih boraca.

U ime Boračke organizacije na prijemu se zahvalio Radan Ostojić i  dodao da je saradnja sa Gradskom upravom dobra i da vjeruje da će tako biti i ubuduće.

- Ono što nastojim riješiti, a što se tiče boljeg statusa boračkih kategorija, odnosi se na republički nivo. S obzirom da sam i predsjednik Odbora RVI  BORS, mi smo imali clj da uvedemo u pravo na mjesečni borački dodatak za nezaposlene borce mlađe od 60 godina, da lične i porodične invalidnine povećamo za 10 posto i da se riješi pitanje zaposlenja oko 1. 500 djece porodica poginulih boraca. Nažalost, sredstva u republičkom budžetu ostalaa su na prošlogodišnjem nivou, tako da po tom pitanju nije još uvijek napravljen pomak“, rekao je Ostojić.

Zahvalnost u ime Udruženja nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, izrazila je Smilja Mitrović, predsjednica Udruženja.

- Majka sam nestalog sina jedinca, kog tražim od 1995. godine i nažalost, još uvijek ga nisam pronašla. Svi članovi Udruženja i ja sa njima, nećemo stati dok ne nađemo svoje najmilije i nadamo se da će nadležne institucije ubrzati proces traženja nestalih. Dok se to ne riješi, za nas nema mira“, rekla je Mitrovićeva. Ona je dodala da imaju dobru saradnju sa Gradskom upravom i da vjeruje da će se dobra saradnja nastaviti.

​Semberija info