Rekordan broj učesnika :: Semberija INFO ::

 

Rekordan broj učesnika


Internacionalni festival muzike „ Primavera" ove godine je sa rekordnim brojem učesnika. Od 21. do 24. marta u Etno - selu „Stanišići“ 463 učesnika iz 75 muzičkih  škola i akademija iz BiH, regiona i Evrope  prirediće nam pravi muzički maraton, izvodeći više od 1.500 kompozicija. Iako je već proglašen festivalom sa najvećim brojem takmičara u BiH i regionu, broj prijavljenih iz godine u godinu raste, što ukazuje na visok nivo organizacije. Najveće interesovanje, kao i prethodnih godina je za klavirom i violinom, a ove godina imamo i veliki broj učesnika iz zemalja u okruzenju'', istakao je za portal Semberija info Siniša Pajić, predsjednik Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“ organizatora Festivala.

Festival će biti otvoren 21. marta koncertom Vladimira Blagojevića, profesora harmonike iz Kragujevca, a u naredna tri dana će se odvijati takmičenje u osam disciplina: klavir, klavirski duo, flauta, gitara, solo pjevanje, harmonika, violina i od ove godine nova disciplina – solfeđo, a vrednovaće ih internacionalni žiri sastavljen od eminetnih umjetnika.

U sva tri festivalska dana, ljubitelje klasične muzike, očekuju koncerti pobjednika koji će biti održan u večernjim časovima, po završetku takmičenja. Ulaz za sva takmičenja i koncerte tokom festivala je slobodan i otvoren za javnost.

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“, osnovano je prije četiri godine u cilju podizanja muzičke kulture i unapređenja muzičke umjetnosti. Pored  Festivala „Primavera“ grad Bijeljinu je obogatilo sa još nekoliko značajnih sadržaja, a to su nekoliko master klasova, koncerata,  kao i izuzetno posjećene koncerte Banjalučke filharmonije i Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije, te slobodno moćemo reći da Bijeljina postaje svojevrstan centar klasične muzike'', podsjećaju iz Udruženja građana ,,Muziči umjetnici Semberije''.

Semberija info