Priznanja najzaslužnijim ženama :: Semberija INFO ::

 

Priznanja najzaslužnijim ženama


Povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić  dodijelio je  gradsko priznanje najzaslužnijim ženama koje su u protekloj godini svojim radom i aktivnostima doprinijele razvoju i afirmaciji ove lokalne zajednice.  Priznanja su dodijeljena Dragani Čojić, sportiskinji i košarkašici, koja od 2006. godine vodi jedan od najuspješnijih košarkaških klubova „Budućnost“, Amiri Vodeničarević, službenici za reintegraciju povratnika i raseljenih osoba u Gradskoj administraciji, osnivaču Udruženja žena žrtava porodičnog nasilja „Emina“ u Janji i aktivistkinji Udruženja žena „Lara“, te Danijeli Đukin, primarijusu specijalisti oftalmologu koja je svojevremeno proglašena za jednu od najuticajnijih žena u RS, dobitnici Zlatne medalje „Filip Višnjić“ za humanitarni rad i odborniku u Skupštini grada Bijeljina. Istakavši da su ove žene izabrane na prijedlog Skupštinske komisije za ravnopravnost polova, Mićić je naglasio da sve žene zaslužuju ovakvo priznanje, ali da ima i onih koje su se malo više istakle u društvenom radu.



 „Ovo je već peta godina otkako dodjeljujemo ovakvo priznanje. Mi, muškarci, smo svjesni da žene nisu slabiji pol, već da su često puno jače od nas muškaraca i puno bitnije u našim životima. Želim vam da budete sretne i zadovoljne i da imate punu pažnju svojih muževa i prijatelja. Mnogo je uspješnih žena među nama, žena koje su puno uspješnije od muškaraca“, naglasio je Mićić.

Zahvalivši se u ime nagrađenih, Danijela Đukin je istakla da su žene u ovom vremenu sposobne za sve poslove i da se mogu ravnopravno nositi sa jačim polom.



„ Žene su, između ostalog, i emotivne, ranjive, ali su tu i kada treba kuhati, rađati, peglati, prati i vezati kravate muškarcima. Nekada sam govorila o poziciji žene u „prokletoj zemlji muškaraca na Balkanu“ , ali se sve to, ipak, mijenja. Žene su danas i u politici, na odgovornim društvenim pozicijama, u privredi i svim sferama života“, istakla je Danijela Đukin.